Virtutea de a nu deveni – Eveniment Bucureşti

Virtutea de a nu deveni

 

A nu deveni pare a fi un paradox pentru cel care îşi doreşte să devină ceva. Însă, putem oare, înainte de a merge către înainte, să fim conştienţi de locul din care plecăm? Poate călătorul spiritual să îşi mute privirea de la “acolo”, către “aici”?

 

A deveni este o tentaţie. O tentaţie foarte eficientă, până acum. Imaginile mentale pe care le ai despre tine şi despre tot ceea ce te înconjoară, sunt foarte ademenitoare. De fapt, cu adevărat, păstrând o sinceritate completă, putem observa că întreaga mişcare este o tentaţie.

 

Durerea există în nevoia de a întâlni altceva. Frica există în dorinţa de a deveni altceva. Răzvrătirea există în râvna de a găsi altceva. Plictiseala există în cerinţa de a trăi altceva. Dacă toate aceste deveniri s-ar dizolva, unde ar mai fi confuzia?

 

Cine ai fi tu fără toate devenirile tale?
Cine ai fi tu fără toate posibilităţile?
Cine ai fi tu fără ceea ce crezi că eşti?

 

A te elibera de supunerea faţă de deveniri înseamnă a nu mai fiinţa în condiţionalitate. Acesta este abandonul în eternul “A fi”. Iar când eşti Una cu “A fi”, în mod conştient, ceaţa se evaporă şi are loc o scufundare firească în Ceea Ce Este Permanent.

 

Permanentul nu devine nimic. Ce ar putea deveni? Unde ar putea ajunge? Dacă există devenire, există separare. Dacă există separare, există durere, frică şi suferinţă. Altceva, altceva şi tot altceva… Orice ai putea deveni deveni, este o poveste; o relativitate care oscilează între înalt şi jos.

 

A sosit clipa pentru întoarcerea la Linişte. Nu prin înfăptuire, ci prin abandonare. Nu prin efort, ci prin permitere. Nu prin devenire, ci prin renunţare. A renunţa la fiecare strat acumulat. A renunţa la orice detaliu. A te scufunda în Nevăzut…

 

Aceasta este o invitaţie. O invitaţie la “A fi”, dincolo de orice imagine. Este foarte probabil ca mintea egotică să nu poată accepta non-devenirea, deoarece “A fi-ul” este perceput ca fiind neinteresant. Şi este neinteresant tocmai pentru că nu poate fi înţeles. Şi nu poate fi înţeles tocmai pentru că nu este o formă.

 

Aşadar, prin “A fi-ul” conştient, are loc transcenderea formei. Iar transcenderea formei înseamnă eliberarea. Căci nu este vorba despre a înfrumuseţa forma, ci despre a deveni liber de ceea ce este limitat şi temporar. Orice vibraţie este temporară. Liniştea primordială este eternă. Eternitatea în Sine.

 

Un nou eveniment în Bucureşti, cu un subiect cel puţin inconfortabil pentru aceste vremuri, în care tehnologia, succesul şi viitorul joacă roluri din ce în ce mai importante. Virtutatea de a nu deveni“.

 
 

Informaţii organizatorice:

Data: joi, 29 ianuarie 2015
Ora de desfăşurare: 19:00 – 21:00
Locaţia: Europa Royale Hotel, str. Franceză, nr 60 (Piaţa Unirii, lângă Hanul lui Manuc)
Îndrumător: Cătălin Manea
Investiţie sugerată: 30 Lei

Cazuri excepţionale: Dacă simţi cu toată fiinţa să participi la acest eveniment, dar nu îţi permiţi investiţia sugerată, o poţi face fără a contribui financiar. Pentru asta, este necesar să trimiţi un email la evenimente@catalin-manea.com, să îţi specifici numele, titlul evenimentului şi faptul că vrei să participi, dar că nu îţi permiţi investiţia financiară sugerată.

În cadrul acestui eveniment, va fi disponibilă şi cartea ÎNTOARCEREA LA LINIŞTE.

 
 

Cum îţi rezervi locul?

Pentru a te înscrie, este necesar să completezi formularul de mai jos.

Nume complet*
Adresa de email*
Titlul evenimentului*
Numărul de persoane*
   

Nota: * marcheaza campurile obligatorii.

 

Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile.