Tristetea este Iubire

Privesc in randul omenirii si inca vad teama. Inca vad nesiguranta. Inca vad aceste aspecte fictive ale lumii relative si realizez inca o data ca totul este perfect. Totul este exact asa cum trebuia sa fie. Prin patrunderea in aceasta lume fizica, ne-am asumat un rol. Si ne facem rolul neincetat, constient sau nu.

Bineinteles ca nimanui nu ii place sa sufere sau sa experimenteze durerea. Insa, acum te intreb ceva: tristetea este “rea”? Chiar mi-ar placea sa iti oferi raspunsul intr-o stare de pace si limpezire profunda. De ce fugim de tristete? De ce ne ferim de durere? De ce evitam agonia? De ce opunem rezistenta suferintei? Din teama.

Insa, inainte de toate, este necesar sa acceptam ca elementul asupra caruia actionezi cu rezistenta, persista in realitatea ta, deoarece chiar tu il alimentezi energetic. Elementul pe care te concentrezi, prospera. Fara nicio urma de indoiala sau analiza.

Cand te feresti de suferinta, de fapt tu traiesti intr-un joc continuu in care tu esti cel urmarit, iar suferinta este cea care te urmareste. Acest mecanism de perceptie incurca foarte multe persoane, care au impresia ca au gasit elixirul pentru a evita suferinta. Cand te concentrezi pe cum sa elimini durerea din viata ta, nu faci altceva decat sa sporesti ponderea prin care ansamblul “ceea ce nu doresti” este prezent in viata ta.

Este un aspect foarte fin, care, in dese randuri, este trecut cu vederea. Niciodata nu o sa te bucuri de bucurie daca fugi mereu de necaz. Si pana la urma de ce fugi? De ce crezi ca tristetea este “rea”? Pentru ca perceptia ta asupra unei experiente iti ofera starea de a fi trist, adica de a (nu) fi fericit. Insa, cine sta acum intre tine si fericirea ta? Exact! Chiar perceptia ta. Prin modul in care percepi, iti formezi varietatea vibrationala care iti remodeleaza incontinuu lumea interioara. Diferiti oameni percep acelasi element in moduri diferite si, implicit, au stari diferite.

Aud peste tot de gandire pozitiva, de tactici si metode de a gandi pozitiv. Bineinteles, exista si gandirea pozitiva, insa dincolo de “pozitiv” sau “negativ” exista Esenta Atotcreatoare, gata sa iti ofere ceea ce ii ceri. Dincolo de “bine” sau “rau”, exista “A Fi”. Dincolo de orice eticheta, exista Cine Suntem Noi Cu Adevarat, iar odata ce perceptia ta se integreaza constient in Esenta Atotcreatoare, atunci vei descoperi ca Totul este Unul si ca fiecare dintre noi, suntem Acelasi.

Daca vei percepe in continuare prin intermediul relativului, prin intermediul contrastelor, atunci vei continua sa traiesti in lumea “binelui” si a “raului” si sa iti continui cursa de evitare a suferintei. Dupa cum scrie si in “Totul din Intreg”, odata ce iti vei reaminti ce inseamna suferinta si ce doreste sa iti arate ea, atunci durerea va pleca din viata pentru ca si-a indeplinit rolul pe care l-a avut de indeplinit. Iar atunci, tu vei fi pregatit sa mergi dincolo de aparentele fizico-relative pentru a te bucura de fantasticul absoluto-spiritual.

Si chiar daca uneori pare ca lumea in care traiesti este o lume a pragmatismului, data viitoare, cand te intalnesti cu o experienta nedorita, priveste-o cu iubire si intreaba-te de ce o cataloghezi “rea”. Insa, care este “raul” suprem pe care il poti percepe? Moartea fizica. Oamenii au facut din aceasta experienta un calvar, asociat cu infernul si intunericul, insa aceasta “moarte”, de fapt nu exista si nu are nicio legatura cu Realitatea Suprema. “Moartea fizica” reprezinta doar un aspect integrat in procesul prin care un Suflet se inalta, intorcandu-se Acasa. Aceasta scena este o binecuvantare, un extaz absolut, nicidecum o suferinta demna de intuneric.

Daca in realitatea ta a ajuns o experienta nedorita, nu opune rezistenta, pentru ca, in acest fel, ea va prinde putere asupra ta, deoarece chiar tu ii oferi hrana necesara. Priveste fiecare circumstanta si intreaba-te de ce te temi de durere. Fa liniste, goleste-te de ganduri, lasa orice convingere la o parte, dezbraca-te de orice parere sau idee si ramai doar tu cu experienta care te sperie.

Adu-ti aminte ca Dumnezeu este Totul. Daca Dumnezeu este Iubirea Infinita si daca El cuprinde Tot Ceea Ce Exista si Tot Ceea Ce Nu Exista, cine iti poate face vreun “rau”? In niciun caz El. Doar tu iti poti crea iluzia ca poti experimenta ceva “rau”. Insa nu Tu, ci tu. Pentru ca intre Tine si Dumnezeu nu exista separare, la fel cum nu exista separare intre toate moleculele de apa ale unui ocean. Suntem cu totii Unul. Fiecare element existential este Acelasi, insa tu, prin perceptia ta relativa, ii oferi forma, iar prin perspectiva ta, ii creezi un sens, care, acest sens, va crea sentimentul ce va ajunge la tine ca si simtire.

Ce poti face tu? Percepe totul ca fiind Unica si Aceeasi Esenta Atotcreatoare si accepta ca in spatele fiecarui element existential esti chiar Tu. Regaseste-te in toate formele de existenta si efectiv imbratiseaza orice circumstanta ivita in realitatea ta. Intre Tine si Tot Ceea Ce Exista nu exista separe, deoarece Totul este traversat de unica Esenta. Suntem cu totii Esenta. Suntem cu totii Unul. Fericirea si tristetea sunt Una si Aceeasi. Insa, totusi, ce face diferenta intre ele? Exact! Ti-ai reamintit: perceptia noastra relativa.

  

 

.