Transcenderea plăcerii – Eveniment Bucureşti

Trancenderea plăcerii

 

Urmărind constant plăcerea, omul tinde să trăiască într-un tărâm condiţionat, în care există supunere faţă de dorinţele egotice şi faţă de nevoile fictive. Într-adevăr, plăcerea atrage, însă cel care este atras de plăcere este un sine construit în urma identificării cu ceea ce este temporar şi finit.

 

Sinele egotic poate îmbrăca plăcerea în hainele fericirii. De multe ori, omul confundă plăcerea cu fericirea, însă, la o privire obiectivă, se poate observa că plăcerea egotică nu este altceva decât o uşă de evadare din ceea ce este. Căutând neîncetat plăcerea, are loc o protecţie dureroasă faţă de cursul vieţii.

 

Raportarea identităţii la un căutător al plăcerii este o emanaţie a lipsei de conştienţă de Sine. Această lipsă de conexiune cu Adevărata Natură a Realităţii, împuterniceşte supunerea omului faţă de tentaţii, slăbiciuni şi râvne. Plăcerea este o tentaţie foarte puternică. În mod paradoxal, plăcerea este un factor de îngrădire mult mai puternic decât frica, tocmai din simplul motiv că nu există o conştientizare a supunerii faţă de stimulii senzoriali.

 

Omul este mai mult decât aceşti stimuli carnali şi psihologici. Deşi totul face parte din călătoria ficăruia, este, totuşi, regratabil să observăm autoritatea deosebit de puternică pe care plăcerea o are în viaţa omului. În plăcere nu există libertate, deoarece plăcerea este un factor de condiţie, dependenţă şi supunere. Mai degrabă, eliberarea are loc atunci când se transcende ultima undă a supunerii faţă de plăcere.

 

Aşadar, după cum se poate observa, acest subiect nu este unul distractiv. Renunţarea la dependenţa faţă de plăcere nu este o formă de divertisment. Sinele egotic nu are niciun interes să accepte aşa ceva, deoarece, pentru structura sa, plăcerea are un rol foarte important. Însă, odată cu transcenderea plăcerii, răsare o bucurie firească, naturală, care, de fapt, este o emanaţie a clarităţii.

 

Odată cu întoarcerea conştientă la Unicul Sine, are loc o eliberare spontană. Dincolo de plăcere, dincolo de durere, dincolo de orice stimul senzorial sau organ de simţ, există o Prezenţă care nu poate fi atinsă de condiţionare. O Prezenţă Fără Formă, în care totul se topeşte. Dincolo de ceea ce credem că suntem, există Ceea Ce Suntem Cu Adevărat. Renunţând la ataşamentul faţă de ceea ce credem că suntem, renunţăm la ceea ce ne separă. Renunţând la ceea ce ne separă, suntem Acelaşi. Unul. Infinit. Fără de Formă.

 

Liber nu este cel care face tot ceea ce îşi doreşte.
Liber este cel care poată să nu facă tot ceea ce îşi doreşte.
Căci omul puternic este omul care nu are nevoie de putere.

 
 

Informaţii organizatorice:

Data: joi, 15 ianuarie 2015
Ora de desfăşurare: 19:00 – 21:00
Locaţia: Europa Royale Hotel, str. Franceză, nr 60 (Piaţa Unirii, lângă Hanul lui Manuc)
Îndrumător: Cătălin Manea
Investiţie sugerată: 30 Lei

Cazuri excepţionale: Dacă simţi cu toată fiinţa să participi la acest eveniment, dar nu îţi permiţi investiţia sugerată, o poţi face fără a contribui financiar. Pentru asta, este necesar să trimiţi un email la evenimente@catalin-manea.com, să îţi specifici numele, titlul evenimentului şi faptul că vrei să participi, dar că nu îţi permiţi investiţia financiară sugerată.

În cadrul acestui eveniment, va fi disponibilă şi cartea ÎNTOARCEREA LA LINIŞTE.

 
 

Cum îţi rezervi locul?

Pentru a te înscrie, este necesar să completezi formularul de mai jos.

Nume complet*
Adresa de email*
Titlul evenimentului*
Numărul de persoane*
   

Nota: * marcheaza campurile obligatorii.

 

Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile.