Suferinta privita din Fericire

Iti amintesti de calvarul prin care ai trecut? Te-ai mai intoarce acolo? De ce? Pentru ce? Vezi tu, ai trecut prin multe pentru a ajunge aici. Clipele de suferinta crunta ti-au deschis ochii, te-au purtat catre o Lumina la care iti placea in dese randuri sa visezi. Ai tanjit dupa zambet, ti-ai dorit sa afli de ce a fost creata durerea si care este rolul suferintei. Chiar asa! Care este rolul suferintei? Stiu ca ai avut de-a-face cu ea. Cu totii am experimentat aceasta stare. Este oare ceva de speriat? Suntem inca aici. Vii. Nu am plecat inca de pe aceste meleaguri, desi am indurat cu totii multe provocari. Dumnezeule, cat de clar este!

In mijlocul furtunii, adu-ti aminte ca la un moment dat, razele soarelui te vor mangaia, iar atunci vei simti care a fost rolul furtunii. Tot “raul” trait are fantasticul rol de a-ti contura si mai bine trasaturile naturale. Ce inseamna a fi natural? Deja cred ca te-ai obisnuit cu mine: a fi natural insemna a trai Fericirea.

Cand te trezesti invadat de haos, reaminteste-ti ca pacea poate fi gasita si in mijlocul razboiului. De ce? Pentru ca atunci, in momentele de confuzie, iese la iveala natura ta. Ce inseamna a fi natural? Deja cred ca te-ai obisnuit cu mine: a fi natural inseamna a trai Fericirea.

In clipele de neliniste, convinge-te ca lacrimile sunt vii. Accepta ca Dumnezeu curge pe tine, prin tine, pentru tine. Curgi catre o stare mai buna, curgi catre o stare mai Dumnezeu. Observi ca drumul nostru este cu sens unic? Curgem catre natural mereu. Ce inseamna a fi natural? Deja cred ca te-ai obisnuit cu mine: a fi natural inseamna a trai Fericirea.

Stiu ca nu ti-a fost intotdeauna usor, stiu ca ai avut la un moment dat de ales intre a pleca si a ramane. Cu toate astea, ai ramas. Cu toate astea, ne-am intalnit aici, pentru a afla impreuna ce este viata si de ce au fost create problemele.

Ok. Hai sa incercam un raspuns! Vreau sa te intreb ceva: cum puteai simti caldura daca nu exista frigul? Cum te puteai bucura daca nu exista tristetea? Cum puteai reusi daca nu existau provocarile? Dragul meu cititor, dragul meu Eu, totul are un rost, Totul a fost creat pentru ca noi sa avem la dispozitie drumul catre Casa. Traim in relativ acum, in locul unde contrastul este la el acasa, insa noi ne putem adapta, noi putem face din acest aspect o binecuvantare. Cum putem face din suferinta un aliat? In primul rand nu este vorba de lupta, de invingatori, de invinsi, de campioni sau de competitie. Cu cine sa ne intrecem? Suntem cu totii la fel. Suntem cu totii Unul. Cine mai poate iesi in evidenta? Cine mai poate percepe evidenta sau diferenta?

Suferinta a fost creata special pentru tine. Da, da! Durerea a fost conceputa pentru ca tu sa apreciezi mai mult starea de bine, starea naturala. Nu blama ceea ce nu intelegi, nu incerca sa gasesti vinovati pentru ceea ce nu iti place, fiindca de acum stii ca orice manifestare face parte din Ansamblul Existential, din Dumnezeu. Cand drumul tau se intersecteaza cu suferinta, indrazneste sa vorbesti cu ea. Spune-i suferintei ca o iubesti, ca il vezi pe Dumnezeu in ea, dar ca alegi altceva, ca alegi o alta manifestare perfecta a lui Dumnezeu.

Renunta la doctrine despre Divinitate, renunta la tot ce te trage in jos, deoarece Dumnezeu vrea pentru tine ce este cel mai inalt pentru tine. Pentru asta ai venit aici: ca sa te bucuri de Bucurie, de Tine. Este dreptul tau pe care l-ai castigat odata cu conceprea ta. Aplauda suferinta, insa nu uita sa vezi adevarata ei fata! Durerea a fost conceputa de Dumnezeu pentru ca noi sa traim ceea ce nu suntem cu adevarat, pentru a ne bucura de Ceea Ce Suntem Cu Adevarat.

“Necazurile au fost create pentru ca tu sa experimentezi Fericirea si, intr-adevar, necazurile exista, dar prin intermediul Fericirii.” – citat din “Totul din Intreg”, cap. “Purtat de valul vietii”.

  

 

.