Renunţarea la orgoliu – Eveniment Bucureşti

Renunţarea la orgoliu

 

Supunerea faţă de orgoliu poate lăsa urme deosebit de dureroase pe cărarea călătorului spiritual. Relaţii distruse, puritate pierdută, lipsă de sinceriate. Pentru ce? Pentru a satisface foamea de iluzie a sinelui temporar, care, în permanenţă, trăieşte pentru poziţia şi pentru reputaţia sa.

 

La o privire atentă, se poate observa că orgoliul este o tentaţie. Ce-i drept, o tentaţie foarte puternică pentru fiinţa supusă sinelui egotic. Orgoliul are potenţialul de a face promisiuni subiective şi de a oferi imagini preferenţiale plăcute, însă, într-un final, orice acţiune provenită din orgoliul va conduce negreşit la durere şi suferinţă.

 

Dincolo de orice invoncare a progresului prin intermediul competiţiei, dincolo de orice tendinţă de camuflare a sinelui egotic, dincolo de orice încercare de atingere a unei recompense, există întotdeauna această prăpastie teribilă: orgoliul. Acest factor conduce din umbră. Şi, tocmai de aceea, este atât de eficient

 

Însă, orgoliul poate persista doar în lipsa de conştienţă de Sine. De Unicul Sine. Odată cu întoarcerea conştientă la Adevărata Natură a Realităţii, orgoliul se retrage, deoarece nu mai există un factor care să îl întreţină. Şi, da. Este trist. Este foarte trist să observăm că, de multe ori, oamenii nu se pot îmbrăţişa, ierta şi vindeca, din cauza orgoliului personal.

 

Cum ar arăta această lume dacă, în acest moment, toţi oamenii ar renunţa la orgoliu? Cum ar arăta omul dacă ar renunţa la orgoliu? Ar fi liber. Fără supunerea faţă de propriile condiţionări. Aşadar, este omul pregătit să renunţe la sine, pentru a se regăsi pe Sine? Poţi renunţa la ceea ce crezi tu că eşti, pentru a fi Ceea Ce Dintotdeauna Eşti? Bineînţeles că poţi. Întrebarea este: ca şi călător spiritual, eşti dispus să faci asta?

 

A sosit clipa. Acum, mai mult că niciodată.

 
 

Informaţii organizatorice:

Data: marţi, 18 noiembrie 2014
Ora de desfăşurare: 19:00 – 21:00
Locaţia: Europa Royale Hotel, str. Franceză, nr 60 (Piaţa Unirii, lângă Hanul lui Manuc)
Îndrumător: Cătălin Manea
Investiţie sugerată: 30 Lei

Cazuri excepţionale: Dacă simţi cu toată fiinţa să participi la acest eveniment, dar nu îţi permiţi investiţia sugerată, o poţi face fără a contribui financiar. Pentru asta, este necesar să trimiţi un email la evenimente@catalin-manea.com, să îţi specifici numele, titlul evenimentului şi faptul că vrei să participi, dar că nu îţi permiţi investiţia financiară sugerată.

 
 

Cum îţi rezervi locul?

Pentru a te înscrie, este necesar să completezi formularul de mai jos.

Nume complet*
Adresa de email*
Titlul evenimentului*
Numărul de persoane*
   

Nota: * marcheaza campurile obligatorii.

 

Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile.