Renunţarea la control – Eveniment Bucureşti

Renunţarea la control

 

Mergând într-o cercetare profundă a fiinţei, lipsită de subiectivitate, se poate ajunge dincolo de aparenţele iluzorii ale justificării egotice pe care se bazează controlul. În cele din urmă, va avea loc demascarea motivului principal pentru care are loc controlul.

 

De fapt, mergând dincolo de obsesia excesivă pentru control, se poate zări camuflarea isteaţă a sinelui iluzoriu care întreţine controlul, în perspectiva propriei supravieţuiri. Într-adevăr, controlul este un instrument pe care egoul îl foloseşte pentru propria supravieţuire.

 

Controlul ascunde dorinţa de dobândire şi menţinere a propriei siguranţe, însă căutarea siguranţei se bazează, negreşit, pe frică. Aşadar, trecând dincolo de limitele de acceptare ale minţii logice, se poate spune că, în mod evident, controlul se bazează pe frică, iar frica este o reacţie a egoului la propria-i inexistenţă.

 

Deşi este foarte tentant, controlul conduce la separare, confuzie şi supunere faţă de sinele temporar, tendinţa de a controla fiind o dulce îngrădire în temniţa propriilor limitări. Cu cât controlezi mai mult, cu atât sinele egotic te controlează mai mult.

 

Tocmai de aceea, când are loc renunţarea la control, automat opunerea şi rezistenţa se dizolvă în acceptare, deschidere şi permitere. Nu este nimic de controlat, deoarece, cu adevărat, cel care controlează nu există. Eliberarea nu are loc prin control, deoarece controlul este o expresie a fricii. Controlul poate conduce doar la îngrădire.

 

A sosit clipa renunţării la control. Însă, pentru a renunţa la control, este necesară recunoaşterea instrumentelor interioare folosite pentru control. Sinele egotic foloseşte o serie de factori prin care exercită controlul, tocmai pentru a-şi împuternici influenţa asupra fiinţei.

 

Aşadar, eliberare prin renunţarea la control. Căci cel care renunţă la sine, se regăseşte pe Sine.

 
 

Informaţii organizatorice:

Data: joi, 16 octombrie 2014
Ora de desfăşurare: 19:00 – 21:00
Locaţia: Europa Royale Hotel Bucharest, str. Franceză, nr 60 (Piaţa Unirii, lângă Hanul lui Manuc)
Îndrumător: Cătălin Manea
Investiţie sugerată: 30 Lei

Cazuri excepţionale: Dacă simţi cu toată fiinţa să participi la acest eveniment, dar nu îţi permiţi investiţia sugerată, o poţi face fără a contribui financiar. Pentru asta, este necesar să trimiţi un email la evenimente@catalin-manea.com, să îţi specifici numele, titlul evenimentului şi faptul că vrei să participi, dar că nu îţi permiţi investiţia financiară sugerată.

 
 

Cum îţi rezervi locul?

Pentru a te înscrie, este necesar să completezi formularul de mai jos.

Nume complet*
Adresa de email*
Titlul evenimentului*
Numărul de persoane*
   

Nota: * marcheaza campurile obligatorii.

 

Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile.