Razboiul pentru Pace

Viata este ceea ce ai. Ce faci cu ea? Ai viata in propriile maini. Iti dai seama ce detii? Nu cred ca esti constient mereu de magia care sta in inima ta. Iti propun ceva: in clipele de ratacire, adu-ti aminte ca inima iti bate pentru a-ti sustine existenta fizica.

Ce doresti sa faci din existenta ta? Un motiv de suparare sau o ocazie de bucurie? Nu putine au fost momentele in care te-ai intrebat de ce ti se intampla tie toate necazurile. Stiu asta, pentru ca si eu am trecut prin aceleasi incercari. Clipele victimizarii te-au adus in pragul disperarii si ai cerut cu insistenta explicatii. Stiai ca exista un “Ceva Suprem”, stiai ca exista o Forta care tine Totul la un Loc. Dar nu stiai cum sa o numesti. Poate ca nici acum nu stii, poate ca eziti sa ii dai vreun nume. Nu-i nici cea mai mica problema. De obicei numele aduce separare si etichete. Nu te forta sa crezi in ceea ce nu crezi! Fiecare dintre noi avem propria relatie cu acel “Ceva” ce nu poate fi explicat. Sa ii spunem Dumnezeu? Sa ii spunem Creator? Sa ii spunem Divin? Sa ii spunem Intreg? Sa ii spunem in vreun fel? Cum dorim! Este posibil si permis orice.

Am fost des intrebat despre relatia mea cu Dumnezeu. Eu nu vreau ca tu sa crezi in relatia mea cu Dumnezeu, nu am nevoie de acest lucru absolut deloc, eu doresc pentru tine ceea ce tu iti doresti peentru tine, adica fericirea ta. Eu doresc ca tu sa iti creezi propria relatie constienta cu Sursa, pentru ca atunci vei descoperi ca viata inseamna mai mult decat o adunatura de experiente care pana nu demult erau considerate niste “intamplari”.

Oamenii inca nu indraznesc sa vorbeasca liberi despre Ceea Ce ei au numit Dumnezeu. Te rog, citeste cu atentie acest articol, pentru ca nu vreau sa intelegi altceva decat vreau eu sa transmit! Dumnezeu este Iubirea Infinita. Aceasta Magie nu poate fi jignita, ranita sau masurata. In niciun caz Dumnezeu nu poate fi descris.

Dumnezeu este frecvent invocat in momentele de ratacire, Dumnezeu este des chemat cand lucrurile nu merg in directia dorita. Dumnezeu este foarte popular printre oameni, insa cand vine vorba despre opinii si cuvinte publice la adresa Lui, atunci oamenii incep sa se simta jigniti sau amenintati. Se nasc intregi razboaie doar din simplul motiv ca oamenii nu accepta ca poate exista si alta varianta. De fapt, toate variantele exista. Cand oamenii se lupta pentru credintele lor, atunci ei poarta un razboi in numele dragostei. Aici s-a ajuns! Oamenii au facut din Dragostea Suprema un motiv de ura! Noi nu am putut accepta ca Dumnezeul in care credem noi este Acelasi pentru toata lumea. Forta Atotputernica este doar Una. Si este mai mult decat suficienta. Este Infinita.

Este fabulos cum un sustinator al unei religii este gata sa sara la gatul unui alt om care nu ii impartaseste credintele. Este fascinant sa vezi cum lumea iese de la biserica si incepe sa emita judecati de valoare si sa critice alte biserici, culte sau religii. Este loc pentru toata lumea. Oare noi ne imaginam ca “a fi intr-un fel” este ceea ce Dumnezeu isi doreste de la noi? Credem ca daca nu sustinem o religie sau o miscare, Dumnezeu ne va pedepsi? Credem ca lui Dumnezeu ii place cand noi ne luptam in numele unor religii si credinte fanatice? Ne inselam! Sa nu uitam niciodata ca Dumnezeu este Dragostea Infinita. Pentru El nimic nu este intr-un anume fel, pentru El este in toate felurile si in toate modurile existente. Creatorul traieste, simte, iubeste prin noi. Creatorul experimenteaza Totul in acelasi moment. Creatorul este Totul, Creatorul este Creatia, Creatorul este Sursa.

Momentan este mai dificil de acceptat faptul ca noi ne modelam singuri existenta si ca suntem acolo unde ne-au lasat credintele si convingerile noastre sa ajungem, insa Acum ne este transmis un Mesaj Divin: “Pentru a-ti declara iubirea pentru Dumnezeu, nu este necesar sa provoci durere.”

“Alege sa traiesti prin pace, refuza fiecare urma de razboi si stinge orice flacara de conflict, deoarece ai aflat un Mare Adevar: ai Totul.”   –  fragment din capitolul “De vorba cu pacea prin razboi” – Totul din Intreg.

 

 

 

.