Raza Divina

Cand soarele apune, nu te sperii. Stii ca va rasari iarasi a doua zi. Insa, cum ar fi daca ai sti ca in dimineata urmatoare nu va mai exista lumina? Cum ai reactiona daca ai sti ca toata viata vei trai fara soare? Cum ar arata natura daca soarele nu ar mai rasari niciodata? Natura ar pieri. Totul s-ar ofili, iar tu te-ai ofili odata cu totul. In viata, esti liber sa faci orice, esti liber sa traiesti numai noaptea, insa asta nu inseamna ca lipsa razelor de soare nu te vor afecta.

Cand iti vorbesc despre asta, nu incerca sa intelegi cuvintele, pentru ca aceste cuvinte nu pot vorbi despre ceea ce vorbesc. Adevarul se afla in dimensiunea dintre cuvinte. Totul este creat pe un ax, iar odata ce constientizezi acest ax, iti oferi ocazia de a avea un reper la care sa te intorci oricand. Calatoria pe aceste meleaguri nu iti este limitata de nicio interdictie. Nimic nu sta in calea ta. Nimic nu te limiteaza in alegeri. Poti alege orice. Dar…

Daca cineva se impiedica in fata ta, ii poti spune, pe buna dreptate, ca are de carat o karma, sau il poti mangaia pentru a-l vindeca. Nicio alegere nu este mai deosebita decat alta. Nici o reactie nu este de judecat. Niciun cuvant nu este mai presus decat altul. Nicio privire nu este mai clara decat alta. Nicio fapta nu este ceea ce pare. Pentru ca viata nu se desfasoara in functie de moralitatea umana. Insa…

Pasii omului curat nu lasa urme pe unde trec, deoarece lipsa de incarcatura nu apasa pe pamant, ci il mangaie. Asa este in tot ceea ce traim in fiecare zi. In fiecare aspect al vietii, sub o forma sau alta. Intr-un final, totul se reduce la ceea ce ai oferit oamenilor care ti-au trecut prin viata. Asta iti construieste viata, asta iti determina urmatoarea calatorie. Cararile pe care umbli acum, iti construiesc calatoria urmatoare.

Sunt clipe in care simti sa fii mic. Sa taci si sa iti notezi ceea ce iti preda viata. Sunt clipe in care realizezi ca viata este Maestrul Suprem. Sunt clipe in care realizezi ca Lumina arde daca nu stii cum sa o folosesti. Sunt clipe in care intelegi ca tot ceea ce crezi ca vrei se dovedeste a fi o tentatie din partea iluziei. Si iluzia este puternica, pentru ca iti ofera versiunea cea mai dulce a slabiciunii tale. Tentatia este puternica, deoarece lucreaza cu iluzia stimulilor.

De aceea, toti invatatorii vietii au fost nevoiti sa renunte la vietile lor. Ei si-au reamintit ca nu este vorba despre a avea viata, ci despre a oferi viata. Ei au stiut ca nu este vorba deste a acumula fericire, ci despre a oferi fericire. Pentru ca fericirea nu poate fi detinuta, ci emanata. Soarele nu tine lumina pentru el, ci o impartaseste cu tot ceea ce il inconjoara. Si tocmai de aceea soarele se lumineaza singur. Apa nu curge pentru ea, ci pentru viata. Tocmai de aceea apa nu simte setea niciodata.

Cand un om iti trece pragul vietii, nu te intreba ce iti poate oferi, ci intreaba-te ce ii poti tu oferi. Marea majoritate a oamenilor care iti intra in viata, nu sunt constienti de Sine, iar tu, prin ceea ce le oferi, contribui la lipsa sau la plusul de constienta de Sine. Fa un exercitiu si imagineaza-ti ca toti oamenii care iti trec prin viata, devin mai impacati, mai linistiti, mai liberi de durere. Insa, pentru asta, de multe ori este necesar sa te dai la o parte.

De multe ori, este necesar sa preiei tu durerea pentru a elibera oamenii de durere. Esti pregatit sa faci asta? Esti dispus sa accepti durerea? Esti dispus sa primesti durerea? Esti dispus sa te incarci tu pentru a-i descarca pe altii? Esti dispus sa salvezi o viata chiar cu pretul propriei vieti? Esti dispus sa mergi dincolo de moralitate? Esti dispus sa nu mai contezi? Esti dispus sa fii invizibil? Caci in clipa in care prezenta ta nu va mai fi o problema pentru cei din jur, atunci vei trai cu adevarat.

Fii tu izvorul care potoleste setea celor de langa tine. Fii tu Acela care renunta la viata sa pentru a inalta vietile celor din jur. Fii tu Acela care creeaza in tacere si in anonimat. Viata te-a ales pentru ca a avut incredere in tine. Si are in continuare. Iar tu, cand vei renunta cu totul la viata ta, vei descoperi ca esti dincolo de orice iluzie. Vei descoperi ca nu ai nevoie de nevoi pentru a fi liber. Caci libertatea nu inseamna sa faci tot ceea ce vrei, cand vrei.Libertatea inseamna sa poti sa nu faci tot ceea ce crezi ca vrei sa faci. Iar atunci cand nu vei mai fi prizonierul iluziei, iluzia se va dizolva si absolut toate dorintele ti se vor indeplini, asta pentru ca tu vei fi liber de indeplinirea lor.

Esti o binecuvantare la Casa lui Dumnezeu. Esti o scanteie din Lumina Divina. Esti un Copil Divin. Esti o Raza Divina. Permite-ti sa stralucesti. Permite-ti sa luminezi. Permite-ti sa fii bland, indiferent de circumstante. Fii bland. Iar. Si iar. Si iar. Fii bland. Iar cand esti atacat, ofera o imbratisare. Iar cand primesti o palma, ofera o mangaiere. De ce ai face asta? Nu stiu. Niciunul nu stim, dar cu totii simtim. Nu stim ce este Lumina. Dar o simtim.

  


 

 

.