Raiul pe Pamant

Fericit e cel care nu se foloseste de forta. Fericit este omul care nu are nevoie de putere pentru a fi puternic. Fericit e cel care traieste independent de lumea iluziei. Cutreierand meleagurile terestre, omul a reusit sa se rataceasca in Paradis. Exact. Paradisul este aici, insa noi am deformat realitatea, creand o realitate abstracta, bazata pe frica si dependenta.

Suntem ale noastre calauze pe meleagurile de nicaieri. Mintea colectiva a omenirii produce intens o amplificare a iluziei. Avem la dispozitie Paradisul. Pamantul este versiunea fizica a Cerului, Vazutul este versiunea manifestata a Nevazutului. Suntem deja Acasa, insa dorinta noastra de a ajunge Acasa, ne tine departe de Casa, deoarece dorinta ne separa de ceea ce dorim.

Linistea nu trebuie creata. Asta nu intelegem noi. Linistea nu trebuie creata, pentru ca ea este deja aici – Linistea este deja creata. Pentru a pluti pe Oceanul Pacii, nu este necesar sa adaugi ceva realitatii, ci sa dizolvi valurile agitate ale mintii care nu iti permit sa plutesti lin pe Nemiscarea Cosmica a Linistii.

Nu folosi forta pentru a face pace. Nu vei reusi. Mai mult, vei crea si mai mult razboi, pentru ca tot ceea ce se aseamana, sa aduna. Fericit e cel care nu are nevoie de fericire pentru a fi fericit. Linistit e cel care nu are nevoie de liniste pentru a fi linistit. Impacat e cel care nu are nevoie de pace pentru a fi impacat.

De vei privi razboiul prin Ochii Pacii, pacea te va conjura, razboiul isi va pierde flacara, iar tu te vei elibera. Combustibilul care alimenteaza flacara razboiului exterior, este insasi razboiul interior, care priveste razboiul exterior. Daca privitorul nu este infratit cu razboiul, flacara conflictului se va stinge. Daca privitorul este neam cu Pacea, aceasta privire va fi sfanta, pentru ca tot ceea ce privesti, suporta influenta subtila a privirii tale.

Asadar, de vrei sa fii un discipol al Pacii, lasa Pacea sa traiasca prin tine. Abandoneaza-ti fiinta in Lumina Pacii. Tu nu mai contezi. Absolut deloc. Nu mai existi tu, ca fiinta separata, ci exista Pacea, care se manifesta printr-o forma umana. Tu nu esti durerea ta, dorintele tale, ravnele tale, nevoile tale. Aceasta sunt iluzii. Pure iluzii. Esti mai mult decat atat. Esti mai mare decat atat. Iar tu, stii asta. In adancul fiintei tale, simti Cine Esti Cu Adevarat.

Esti Pacea, aflata intr-o calatorie de impacare a razboiului. Esti Linistea, aflata intr-o calatorie de linistire a zgomotului. Esti Absolutul, aflat intr-o calatorie de absolutizare a relativului. Da, om drag. Este momentul sa te trezesti. Scutura-te de iluzii, goleste-ti fiinta de impuritati si ridica-ti privirea catre Cer. Si priveste… Si priveste… Cerul te-a chemat. Tu ai auzit. Ai auzit aceasta chemare. Esti Aici. Ai venit.

Acum, mergi in lume si priveste Pamantul, prin ochii Cerului. Esti Linistea manifestata intr-o forma fizica. Sa nu uiti asta niciodata. Ori de cate ori vei experimenta razboiul, sa iti reamintesti ca, atunci, de fapt, traiesti iluzia, nu adevarul. Asa ca, mergi cu Dumnezeu, inainte. Goleste-te de tine – de falsul sine – si primeste prezenta Divinului in fiinta ta. Nu incerca sa creezi aceasta prezenta, pentru ca nu vei reusi. Prezenta Divinului in fiinta ta, este deja creata – de fapt, ea este Scanteia care iti sustine existenta tridimensionala.

Nu uita: pentru fi Ceea Ce Esti, nu este necesar sa adaugi ceva, ci sa dizolvi iluzia. Adevarul este deja in tine – nu trebuie creat. De fapt, nici nu ai capacitatea sa creezi Scanteia Divina. Ea este De Sine Existenta. Tu, trebuie doar sa pleci de la periferie si sa mergi in adancimea fiintei tale, pentru a-ti imbratisa Esenta si pentru a deveni Una cu Ea – in mod constient.

Tu esti Viata, care se manifesta printr-o forma fizica. Cuprinzi si trupul fizic, insa nu esti doar acest trup. Esti Viata care sustine acest trup. Esti Iubirea care armonizeaza Totul. Esti Lumina care iti face inima sa bata. Esti Visul Absolut care mangaie Realitatea Relativa.

Priveste lumea din perspectiva Pacii. Priveste totul prin ochii Pacii. Paseste ca si cum Pacea ar pasi prin tine. Traieste Viata Pacii. Inoata in apele agitate ale razboiului, prin intermediul Pacii. Escaladeaza muntii confuziei, din, prin si pentru Pace. Imbratiseaza oamenii indurerati, mangaie-le ranile confuziei si cheama-i la Pace. Cheama-i la Ceea Ce Sunt Ei Cu Adevarat. Vorbeste-le limba Pacii, caci astfel vei trezi Pacea din ei.

Paseste pe Pamant, prin pasi Ceresti. Cultiva pe Pamant, seminte Ceresti. Construieste pe Pamant, Lacasuri Ceresti. Hraneste Pamantul, cu Lumina Cerului. Priveste Pamantul, din perspectiva Raiului. Astfel, vei binevesti Raiul pe Pamant.
  


 

 

.