Puterea Acceptării şi Eliberarea prin Acceptare – Cătălin Manea

Puterea Acceptării şi Eliberarea prin Acceptare
 

Acceptarea este un adevărat elixir spiritual. Prin acceptare, are loc o eliberare blândă şi spontană, o eliberare care anunţă transcenderea temniţei egotice. Prin acceptare, ceaţa confuziei se dizolvă.

 

Şi, nu. Acceptarea nu este un şablon. Dimpotrivă. Acceptarea este un factor concret, prin intermediul căruia călătorul spiritual se poate elibera de răzvrătirea interioară care nu îi permite să se scufunde conştient în Liniştea Primordială.

 

Răzvrătirea te uneşte cu elementul împotriva căruia te răzvrăteşti. Cât timp există răzvrătire, eliberarea nu se poate aşeza. Odată cu acceptarea, apare şi lipsa de luptă. A nu mai lupta împotriva iluziei. A lăsa viaţa în pace. A-i permite realităţii să fie.

 

Pentru o clipă, să nu încerci să schimbi nimic. Absolut nimic. Pentru o clipă. Tot ceea ce se poate schimba, este o temporalitate, aflată într-o continuă mişcare. Tot ceea ce este temporar, este relativ. A sosit clipa pentru întoarcerea la Permanent. La Unicul Sine, dincolo de orice idee, convingere, gând sau tehnică.

 

Mişcarea provine din Nemişcare. Orice formă se mişcă. Lumea manifestată se mişcă. Atunci când îi permiţi mişcării să se mişte, te scufunzi în Nemişcarea fără de care mişcarea nu ar putea exista. Aceasta nu este o invitaţie la înfrumuseţarea sau înălţarea formei. Nu există nicio destinaţie. Aceasta este o invitaţie la întoarcerea la Conştiinţa Pură, Fără De Formă. La Tine.

 

Forma care acceptă forma, în mod complet, se transpune în mod spontan în Ceea Ce Nu Are Formă, fără de care forma nu poate exista. Da, poate părea un joc de cuvinte, pe care mintea nu îl poate descifra. Însă, această călătorie nu se săvârşeşte prin intermediul minţii logice.

 

Nu este vorba despre a lucra la nivelul răzvrătirii. Este vorba despre sinele care întreţine răzvrătirea. Odată cu eliberarea de sinele care întreţine răzvrătirea, acceptarea are loc în mod firesc, fără absolut niciun efort şi fără nicio tactică.

 

Lupta împuterniceşte lupta. Căci focul arde doar dacă este întreţinut. La început, acceptarea poate părea atât suspectă, cât şi primejdioasă. Asta pentru că privirea călătorului spiritual este direcţionată către exterior. Acceptarea este o experienţă interioară. Pleacă din interior către exterior, nu invers.

 

Tainele acceptării sunt multe. Multe şi adânci. Puterea acceptării se transformă în virtute în inima celui ce o primeşte. Căci eliberarea provenită din acceptare, nu se poate aşeza cât timp călătorul spiritual nu acceptă acceptarea. Acceptând acceptarea, accepţi eliberarea.

 
 

Informaţii organizatorice:

 

  • Perioada de desfăşurare a turneului: 8 – 17 decembrie 2014

1. DEVA:
DATA ŞI ORA: Marţi, 9 decembrie 2014, în intervalul 18:00 – 20:00;
LOCAŢIA: Sala de conferinţe Minvest, Piaţa Unirii, nr. 9;
INVESTIŢIA: 30 Lei.

 

2. ORADEA:
DATA ŞI ORA: Miercuri, 10 decembrie 2014, în intervalul 18:00 – 20:00;
LOCAŢIA: Hotel Maxim, str. Victor Babeş, nr. 5;
INVESTIŢIA: 30 Lei.

 

3. ARAD:
DATA ŞI ORA: Joi, 11 decembrie 2014, în intervalul 18:00 – 20:00;
LOCAŢIA: Consiliul Judeţean Arad, sala de conferinţe, str. Corneliu Coposu, nr. 22;
INVESTIŢIA: 30 Lei.

 

4. BACĂU:
DATA ŞI ORA: Marţi, 16 decembrie 2014, în intervalul 18:00 – 20:00;
LOCAŢIA: President Hotel, Bulevardul Ioniţă Sandu Sturdza, nr. 11;
INVESTIŢIA: 30 Lei.

 

5. CRAIOVA:
DATA ŞI ORA: Miercuri, 17 decembrie 2014, în intervalul 18:00 – 20:00;
LOCAŢIA: Hotel Andre’s, Bulevardul 1 Mai, nr. 23;
INVESTIŢIA: 30 Lei.

 

Cazuri excepţionale: Dacă simţi cu toată fiinţa să participi la acest eveniment, dar nu îţi permiţi investiţia sugerată, o poţi face fără a contribui financiar. Pentru asta, este necesar să trimiţi un email la evenimente@catalin-manea.com, să îţi specifici numele, titlul evenimentului şi faptul că vrei să participi, dar că nu îţi permiţi investiţia financiară sugerată.

 
 

  • Înscrieri:

Pentru a te înscrie, este necesar să completezi formularul de mai jos.
Nume complet
Adresa de email
Oraşul în care participi
Numărul de persoane
   

Nota: * marcheaza campurile obligatorii.

 

Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile.