Libertatea in Fiire

Ceea ce nu intelegi, te face mai aproape de adevar. Ceea ce iti pare imposibil, iti va arata ca totul este posibil. Ceea ce te indispune, iti arata ca inca mai esti dispus la disconfort. Draga mea manifestare, totul, dar absolut totul, incepe si se termina cu tine.

Chiar daca ai fost invatat sa nu intelegi anumite aspecte ale vietii, din simplul motiv ca nu par a fi logice, asculta-ti Sufletul in aceasta sfanta clipa si absoarbe acest Adevar: nimeni nu iti poate face rau, pentru ca raul nu iti doreste rau. Raul iti vrea binele, pentru ca raul este binele sub forma raului.

Ceea ce este numit “bine” in acceptiunea umana, este asociat cu Dumnezeu. Ceea ce este numit “rau” in acceptiunea umana este asociat cu Diavolul. Ei bine, acesti doi poli, “binele” si “raul” nu exista asa cum sunt perceputi de catre oameni. “Binele” si “raul” sunt Una si Aceiasi. Totul este inclus in Tot Ceea Ce Exista.

Eu iti propun ceva acum: dezbraca-te! Dezbraca-te de orice gand, convingere sau credinta acumulata pana in acest moment. A sosit clipa sa facem urmatorul pas pe scara inevitabilei evolutii. Suntem Aici si Acum. Fixeaza-ti bine ancora in Realitatea Suprema si pregateste-te de o calatorie pe care nu o vei uita niciodata. Deci, sa incepem!

Lumea in care trupul tau exista, este o lume a relativului, unde totul este contrabalansat pentru a exista un echilibru perfect, echilibru care contribuie la aceasta fictiune, pe care eu o numesc Iluzia Suprema. Faptul ca acum te simti “bine” este un rezultat al relatiei de percepere a ansamblului tau personal. Insa, de cele mai multe ori, tu te simti bine pentru ca… Exista un “pentru ca”, iar aceasta extensie nu face altceva decat sa iti arate ca traiesti in conditionare.

Insa, sa nu uitam ceva: te simti “bine”, doar daca… nu te simti “rau”. Deci, nu te simti “rau” doar daca… te simti “bine”. Observi conditionarea in care traiesti? Chiar crezi ca nu esti mai mult de atat? Ba da! Esti mai mult, doar daca… nu esti mai putin! Hai sa ne jucam putin!

In acest mod, omul, prin ceea ce el numeste “logica”, a facut din lumea relativa un taram al ingradirii, iar acum arunca etichete in peisajul propriei realitati, pentru a incerca asocieri cu proiectiile iluzorii create de cumulul de convingeri si credinte exterioare. Si fiinta superioara, cum isi spune omul, se pricepe de minune la a se comporta precum un copil care dispune de masinaria suprema si care nu stie sa o foloseasca, insa omul uita ceva: nu exista un anumit mod in care trebuie sa fie. Exista toate modurile. Si nici o varianta nu este “gresita” sau “corecta”, pentru ca toate variantele exista, iar daca exista, inseamna ca au fost create, iar daca au fost create, inseamna ca Esenta Atotcreatoare este in ele, fiind ele.

Am fost obisnuiti sa gandim prin ceea ce gandeste societatea, insa credintele anterioare au fost perfect potrivite exact pentru Acum-urile in care au fost accesate si folosite, deoarece procesul de evolutie isi urmeaza cursul, iar acest curs da nastere unor serii de caracteristici si circumstante menite sa sustina si sa completeze momenul actual, care este intotdeauna momenul perfect, adica, in traducere, clipa potrivita. Deci, intotdeauna, Acum este clipa potrivita.

Convingerea anterioara a fost creata pentru a sustine momentul anterior, insa momentul anterior nu mai exista, iar in acest fel convingerea anterioara devine o lectie de istorie predata de mintea constienta pentru a nu te rataci in maiestria situatiei de a nu avea nicio haina la intalnirea cu necunoscutul. Insa, necunoscutul nu este dusmanul tau, pentru ca nu este nimeni impotriva ta. Cand iei o decizie, de cele mai multe ori, convingerile anterioare aleg pentru tine. Iar aici intervine un factor care are puterea de a te dezbraca de orice frica: in clipa in care iei o decizie prin convingerile anterioare, atunci practic societatea lumii relative decide pentru tine.

Desi bagajul tau de convingeri te invata sa fii stapan pe propriile decizii, rezultatul este altul. Cumulul de convingeri este stapanul deciziilor tale. Tocmai din acest motiv iti spun sa te dezbraci de orice haina pentru a putea imbraca haina momentului actual. Acest Acum poate fi exact cum vrei tu. De ce sa traiesti un Acum care este cum nu vrei tu sa fie? Doar tu decizi asta. Insa, acum intervine un factor: cum decizi?

Ei bine, decizia porneste de la perceptie. In functie de cum percepi un element existential, se formeaza decizia, care, trecand prin mai multe etape, duce la formarea actionarii si, implicit, a experimentarii. Ei bine, poti sa percepi prin doua moduri caracteristice lumii relative: prin frica sau prin iubire. Prin ura sau prin dragoste. Prin minus sau prin plus. Adica, prin contrar, pentru a crea contrast.

Acesta este jocul lumii relative. In clipa in care te intalnesti cu o manifestare pe care ai tendinta sa o judeci prin intermediul etichetarii, adu-ti aminte ca esti Una si Aceiasi cu Totul. Esti gandurile tale, esti sentimentele tale, esti dorintele tale, esti omul de langa tine, esti viata, esti calea, esti adevarul, esti Totul. Odata ce ai ajuns la aceasta perceptie, relativul se dizolva, iar privirea ti se lumineaza prin patrunderea Absolutului in scena fiirii tale. In clipa in care percepi Totul ca fiind Unul, fara etichete si separare, atunci te eliberezi de “bine” si “rau”, deoarece acesti doi poli devin Unul, care nu este intr-un fel sau altul, ci Este.

Starea lui Dumnezeu nu este de a fi “rau” sau “bun”. Starea lui Dumnezeu este de “A Fi”. In toate modurile si pe toate caile. Pentru ca nu exista cale gresita. Pentru ca nu exista cale corecta. Pentru ca nu exista un tipar al fiirii. Dumnezeu este Tot Ceea Ce Este si nimic nu este in afara Lui.

Daca etichetezi o manifestare existentiala, nu faci decat sa il etichetezi pe Dumnezeu. Insa, nu mai este necesar sa faci acest lucru. L-ai facut in trecut si l-ai facut pentru ca trebuia sa il faci pentru a ajunge Aici. Si a fost perfect potrivit. Insa, esti Aici, Acum. Te afli in locul si in clipa cea mai potrivita pentru a te regasi in Tot Ceea Ce Exista. Ai ajuns Acasa, iar acum ne-am unit si in mod constient. Suntem Impreuna. Suntem Unul. Multumesc ca existi!

 

 

 

.