Lacrimi de fericire

Priveste in jurul tau! S-ar putea sa nu iti gasesti locul in tot ceea ce te inconjoara. Ai avut candva momente de ratacire, in care te-ai intrebat de ce a fost creata confuzia si nestiinta. De ce nu stim totul? De ce nu este viata mai usoara? De ce nu se pot oamenii intelege intotdeauna? De ce exista atata rautate? De ce?

Este nevoie doar de un impuls firav de frica pentru ca avalansa de intrebari tematoare sa curga. Stiu ca te-ai simtit neindreptatit la un moment dat! Stiu ca prin gand ti-a trecut posibilitatea de a renunta la tot. Ai fost mereu in cautare de raspunsuri. De ce sunt asa de sigur? Pentru ca si eu am trecut prin aceste stari. Este foarte la indemana sa cazi in patima nesigurantei si sa joci rolul victimei. Este foarte usor sa te retragi si sa nu mai speri la nimic de la tine, insa este oare miscarea necesara pentru a dobandi o mai mare incredere in tine? Ce te impiedica sa actionezi? Lipsa de incredere in propria persoana. Confuzia. Frica.

Ai posibilitatea sa mangai un catel, sau te poti teme de el. Ai posibilitatea sa daruiesti bucurie sau sa provoci tristete. Ai posibilitatea sa alini, insa poti oricand sa lovesti. Ai posibilitatea sa urasti, insa intotdeauna vei avea la dispozitie iubirea.

Cum ar fi daca ai trai intotdeauna doar bucuria? Atunci ai afla sensul nostru adevarat. Atunci ai gusta din Adevar. Cum poti sa te mentii fericit in aceasta lume schimbatoare, plina de provocari? Multumind! Gaseste lumina din interiorul intunericului si uneste-te cu ea, absoarbe pacea din mijlocul razboiului si traieste doar ceea ce tu doresti, fara a te mai lasa influentat de circumstantele exterioare. Totul trece, tu ramai. Nimic nu se pierde, totul se transforma. Totul este un dans. Dumnezeu te-a invitat la dans. Danseaza cu El, canta cu El, iubeste cu El! Traieste in lumea Lui! Fa din Dumnezeu prietenul tau cel mai bun, iar asa vei incepe sa traiesti ca si cand ar face-o chiar El.

Suferinta a fost creata doar pentru ca noi sa stim cand ne-am indepartat de Acasa, de la Fericire. Am spus-o, o spun si o voi spune mereu, pana vei accepta acest Adevar: Fericirea este starea noastra naturala. Dumnezeu este Fericire. Dumnezeu este starea noastra naturala. Vrem ca totul in jurul nostru sa fie cat mai natural, cat mai simplu si cat mai frumos, insa de multe ori preferam sa complicam singuri lucrurile.

Stiu ca nu este usor sa iti pierzi job-ul cand ai o familie de intretinut, stiu ca nu este usor sa te lupti cu boala, stiu ca nu este usor sa iti vezi persoana iubita pe patul mortii, stiu ca suferinta este grea. Stiu ce inseamna sa suferi, stiu gustul durerii si tocmai de accea iti spun: in momentele grele, priveste la ce ai putea sa fii. Traieste implinirea dorintei tale. Simte fiorul reusitei, chiar daca deocamdata esti angrenat in suferinta! Cand te simti coplesit de problemele vietii, asculta-ti inima. La propriu. Asculta-ti bataile inimii. Acolo este inceputul. Acolo este Sursa. De acolo incepe viata fizica. Acolo este Puterea Infinita, care nu poate fi explicata sau definita. Imposibilul devine posibil cand gandesti cu inima, cand te contopesti cu existenta. Imposibilul devine posibil cand multumesti pentru ceea ce inca nu ai. Pare provocator, nu? Incearca! In loc sa blamezi existenta, incearca sa multumesti pentru posibilitatea de a avea ceea ce inca nu ai. Daca poti concepe ceva, atunci cu siguranta poti trai implinirea dorintei tale. Imaginatia ta este mare. Nu te limita! Nu te condamna!

Totul este potrivit. Ai trecut prin perioade de durere pentru a aprecia mai mult starea de fericire. Asta te-a adus aici. Fara minus, nu exista plus. Fara tine, nu exista Totul. Ai ajuns in locul de unde nu ai plecat niciodata. Poti ramane mereu la pace, la iubire, la puritate, la binecuvantare. Minunat!

Realizezi ca stapanesti o colosala putere si tot acum renunti la a mai avea nevoie de putere. Acum curgi. Acum viata se manifesta prin tine, pentru ca tu ii permiti. Dumnezeu traieste prin tine, deoarece tu ai acceptat ca nimic nu este rau sau bun. Totul exista fara a fi nevoie de avalansa de etichete. Orice element este o alta manifestare a ta. Binecuvanteaza durerea, dar alege fericirea! Atat de simplu! Ignora interventia mintii constiente in realitatea ta magica, unde totul este asa de frumos! Ti-ai creat propria lume. Te-ai regasit.

Cine poate fi impotriva ta daca Puterea care te-a creat este Totul? Priveste Cerul! Ridica-ti privirea si indrazneste! Uita-te la Tine! Esti pretutindeni. Pace, Iubire, Puritate, Binecuvantare, Lacrimi de fericire iti umezesc ochii blanzi ai redescoperirii. Ai inceput o noua relatie cu Tine. Ai aflat Cine Esti.

“Totul este Iubire sub diferite forme si Totul este in tine, deoarece chiar tu esti una dintre expresiile si oglindirile Iubirii” – citat din “Totul din Intreg”, cap. “Iubirea de Sine”.

 

 

 

.