Intrebarea Fericirii

Dincolo de strategii, de planuri, de probabilitati, dincolo de posibilitati, este Esenta. Sursa ne hraneste cu magia vietii, iar noi avem posibilitatea sa alegem cum ne modelam existenta.

Se spune ca traim intr-o era a vitezei, a agitatiei, a modernizarii, a tehnologiei. E perfect asa. Face parte din planul Divin. Eu acum vin cu o intrebare: iti place agitatia in care te traiesti? Adori sa te agiti pentru a scapa de agitatie? Adori sa te agiti pentru a cauta linistea? Iti place sa fii nervos in timp ce doresti sa scapi de nervi? Iti place sa reusesti? Iti promit ca voi incheia acest articol cu o intrebare care te va ajuta sa iti oferi un raspuns existential.

Tanjesti sa gusti din fructul reusitei si pe undeva este perfect normal, dar hai sa iti arat ceva ce te va surprinde: acceptand o provocare, de fapt accepti ca traiesti pentru a trai provocari. Nimic deosebit pana aici. Ce inseamna pana la urma “provocarea”? Indemnul la reusita, imi spune mintea mea constienta, insa Sufletul imi sopteste ca provocarea inseamna indemnul la Mine! “Cine sunt Eu?”, m-as intreba daca nu as sti! Care sa fie raspunsul la aceasta intrebare? Eu sunt cel care tocmai s-a unit constient cu “provocarea”, Eu sunt cel care tocmai a provocat unirea constienta dintre mine si Mine. Cu ce ne ajuta aceste asocieri de cuvinte? Se pare ca mergem din intrebare in intrebare! Poate ca este mai bine sa nu incerc sa iti mai spun eu cine esti, poate ca a sosit momentul sa iti ofer intrebarile potrivite pentru ca tu sa iti spui ceea ce nu stiai.

Ce intrebare iti trece acum prin minte? Ok. Accept-o! Acum observa te rog ce provenienta sentimentala are aceasta intrebare, din ce sentiment a fost ea creata. Ai fost la momentul zero, esti in fata faptului de a nu te gandi la nimic. Eu te-am adus pana aici. Goleste-ti mintea de orice gand, lasa orice idee sa zboare prin capul tau! Esti mult mai usor acum. In aceste momente nu ai nici o pretentie, nici o asteptare, nici o cerinta de la viata. Acum esti liber, neinvadat de ganduri.

Suferi de vreo boala, te confrunti cu neajunsurile, ai facut cunostinta cu depresia? Ok. Da-le drumul! Inspira adanc, iar apoi sufla tare si da afara din casa ta orice musafir nedorit! Experimenteaza starea de a te gandi ca nu te gandesti la nimic! Hai, joaca-te putin! Copilul din tine adora sa faca asta! Perfect!

Acum pune-ti o intrebare, acum intreaba-te ceva. Orice. Aceasta intrebare va spune multe despre stilul tau de viata. De ce iti spun asta? Pentru ca in acest moment vorbeste subconstientul pentru tine. Depozitul tau de ganduri anterioare te conduce prin prezent si iti ofera exact ceea ce tu ai adunat la nivel mental si sentimental. Inlocuieste ura cu dragostea, schimba nervii cu pacea, alege sanatatea in detrimentul bolii si relaxeaza-te! Pretuieste depozitul tau de ganduri, fiindca de acolo se nasc experientele fizice ce vor fi traite de tine. Observa te rog sentimentul care alimenteaza constant gandurile tale si accepta ca acelasi sentiment se va intoarce la tine odata cu sosirea experientelor fizice in viata ta.

Hai sa ne punem intrebari mai inalte, hai sa ridicam curiozitatea la nivel de certitudine, pentru ca un lucru este sigur: Tu esti o certitudine! Da, intr-adevar, existenta ta dovedeste ca esti o certitudine. De ce ar fi o certitudine nesigura in privinta unei alte forme a existentei? Dincolo de toate drumurile, de toate planurile, de toate gandurile, dincolo de aspiratiile si de dorintele tale, eu iti pun o intrebare ce te va pune pe ganduri: esti fericit? Daca te gandesti la ce sa raspunzi, inseamna ca deja ti-ai oferit raspunsul…

Sa nu uiti niciodata: Tu esti Fericirea.

 

 

 

.