Inocenţa, ca o virtute – Eveniment Bucureşti

Inocenţa, ca o virtute

 

Privind privirea unui copil, se priveşte claritatea. Privind privirea unui copil, se vede lipsa de judecată. Un copil nu doreşte să demonstreze că este ceva sau cineva. Un copil nu are o relaţie cu reputaţia ta, ci cu tine. Un copil îţi permite să fii, fără a te folosi pentru propriul său interes. Tocmai de aceea, omul se simte liber în prezenţa unui copil.

 

Inocenţa unui copil este hrană spirituală pentru orice călător rătăcit. Fără a încerca să protejeze o cunoaştere, fără a depinde de anumite tehnici sau practici, copilul este un mesager desăvârşit pentru adultul captivat în deveniri şi înfăptuiri inconştiente.

 

Inocenţa este o virtute. Un adevărat elixir spiritual. Inocenţa este inseparabilă de blândeţe. Cum ar arăta această lume dacă, pentru o clipă, toţi oamenii ar renunţa la imagini şi poziţii? Cum ar arăta această lume dacă, pentru o clipă, toţi oamenii ar renunţa la orgoliu? Cum ar arăta această lume dacă, pentru o clipă, toţi oamenii ar renunţa la propriul interes?

 

Dincolo de orice ritual, tehnică sau practică spirituală, sălăşluieşte o virtute care nu poate fi atinsă de îndoială sau confuzie. Inocenţa. Îţi poţi permite, chiar în această clipă, să renunţi la protecţie? Cu totul. Este, oare, omul dispus să renunţe la scut? Revenirea la inocenţă te lasă fără gardă. Total descoperit. Nimic de protejat. Complet vulnerabil. Şi tocmai pentru că vulnerabilitatea răsare, atacul apune de la Sine.

 

Revenirea la inocenţă. O călătorie atemporală. O călătorie făcută în mod conştient. Cu blândeţe, acceptare şi compasiune. O călătorie de întoarcere Acasă. La Linişte.

 
 

Informaţii organizatorice:

Data: joi, 18 decembrie 2014
Ora de desfăşurare: 19:00 – 21:00
Locaţia: Europa Royale Hotel, str. Franceză, nr 60 (Piaţa Unirii, lângă Hanul lui Manuc)
Îndrumător: Cătălin Manea

Cum îţi rezervi locul?

Pentru a te înscrie, este necesar să completezi formularul de mai jos.

Nume complet*
Adresa de email*
Titlul evenimentului*
Numărul de persoane*
   

Nota: * marcheaza campurile obligatorii.

 

Locuri limitate. Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile.