In ograda Iubirii

Si ce se va intampla cand vei ajunge acolo unde te visezi? Vei renunta la scopuri? Vei abandona telurile? Vei pune capat calatoriei? Cum te vei simti cand deja vei avea tot ce ti-ai dorit? Implinit? Cat va dura aceasta implinire? Care este imaginea ta optimista asupra ta?

Poate ca acum iti spui ca nu ai neaparat o destinatie, ca esti un calator prin aceasta lume, ca incerci sa iti urmezi destinul. Ok. Hai sa te intreb ceva! Crezi ca ceea ce traiesti este o pura coincidenta? Intamplarea nu isi are locul in aceasta lume din simplul motiv ca orice element este un rezultat binedefinit al unei actiuni de creatie. Cine creeaza totul? Cine este “responsabil” pentru ceea ce ne inconjoara? Cine este cel care a avut ideea de “creatie”, sau, mai mult, Dumnezeu este un El sau o Ea?

Ai nimerit in locul perfect! Sunt nevoit sa recunosc ca esti cam nebun, trebuie sa admit ca esti un nebun frumos, deoarece ai aterizat in mijlocul raspunsurilor, in mijlocul unor raspunsuri ce surprind din ce in ce mai multi oameni aflati, sau nu, in cautari. Sunt sigur ca macar o singura data te-ai intrebat “Cine sunt cu adevarat?”. Asta reprezinta o dovada vie de iubire, pentru ca in acest fel ti-ai aratat interesul fata de Tine. Ei bine, ai ajuns la aceste cuvinte pentru a afla ca Tu esti Dumnezeu. Exact. Ai citit bine. Tu esti un El. Tu esti o Ea. Ne regasim cu Totii sub acelasi Nume, fiindca suntem cu totii Unul. Esti Totul. Cand te privesti in Esenta, dispare orice fel de eticheta, caci fiecare creatie este sustinuta prin materialul universal de constructie: Iubirea.

De ce existi? Din dragoste. De ce continui sa existi? Din dragoste pentru tine. De ce nu ti se termina viata fizica in acest moment? Din dragoste. Din dragostea cui? Din dragostea existentei fata de Tine. De ce oare iti bate inima? Crezi ca nu putea fi altcineva in locul tau? Te rog, asculta-ma: daca nu era nevoie de tine Aici, Acum, atunci tu nu existai, nu te aflai Aici, Acum. Esti inclus in planul perfect al Divinului. Ai fost creat pentru ca Dumnezeu sa Se exprime prin tine, sa Se manifeste prin tine, sa existe prin tine. Intre Tine si El nu exista separare. Doar mintea ta, uneori tematoare, iti mai poate pune obstacole in relatia ta cu Tine. Cand vei absorbi Adevarul, cand vei accepta ca Fericirea este singura varianta, atunci vei observa ca orice element existential este o noua si pura manifestare a Fericirii.

Stiu ca pe parcursul vietii ai avut momente de confuzie si clipe incarcate cu stari de teama si anxietate, dar doresc sa iti transmit ceva, din Mine, din Tine, din Tot: esti in Siguranta! Daca nu trebuia sa fii aici, nu erai. Esti dorit de Dumnezeu, esti o parte din El si, mai mult, la Nivelul Adevarat esti chiar Dumnezeu. Poate suna a blasfemie, dar eu prefer sa o percep ca pe o binecuvantare. Totul este o binecuvantare, intreaga existenta este un miracol, la fel cum fiecare clipa este un cadou Divin.

Inainte de orice indoiala, exista certitudine; inainte de sfarsit, exista inceput; inainte de moarte, exista viata, inainte de nimic, exista Totul; inainte de etichete, exista Esenta si, poate cel mai important, inainte de orice, exista “Tot Cee Ce Exista”. Tu esti viata, Tu esti energia, Tu esti motivul pentru care Totul nu are nevoie de motive pentru a exista. Crezi ca este indeajuns pentru tine? Crezi ca “a crede” este o binecuvantare?

Poti analiza incontinuu, poti alerga fara oprire, te poti zbate pentru a atrage atentia si pentru a cuceri increderea celorlalti, insa asta iti doresti cu adevarat? Priveste-te! Stai in fata oglinzii si priveste-ti privirea. Iti place ce vezi?

Dumnezeu este Iubire.

 

 

 

.