Forta fara putere

Gandul te-a purtat in dese randuri la posibilitatea de a renunta la visul tau maret. Abandonul te-a ademenit si te-a atras la el, promitandu-ti o pace aparenta si fictiva. Pare mai simplu sa te complaci decat sa fii natural, insa oamenii nu vor sa inteleaga ca nimic nu este de neatins.

Doar mintea noastra arunca etichete catre exterior si astfel ne punem singuri bariere in drumul pe care il numim viata fizica. Insa, tot mai multi oameni aleg altceva. Aleg sa nu mai aleaga, deoarece au aflat ca au Totul. Pentru a trai nu trebuie sa faci vreun efort remarcabil, caci tu esti manifestarea naturalului. Existenta ta este oglinidea iubirii pe care Dumnezeu ti-o poarta.

Acum, ca L-am adus in discutie pe „Dumnezeu”, as dori sa stabilim ceva: „Dumnezeu” este un nume. Poti foarte bine sa ii spui cum doresti, insa niciodata sa nu uiti ca exista un „Ceva” care tine Totul la un Sfant Loc si care face aceasta existenta posibila. Nu suntem o intamplare. Eu prefer, pentru moment, sa Ii spun „Dumnezeu”, pentru ca in acest fel oamenii inteleg mai bine mesajul pe care doresc sa il transmit. Puterea Infinita suporta orice nume, fiindca, implicit, cand iti incepi noua ta relatie cu „Dumnezeu”, intr-un mod constient, practic atunci dai startul noii tale vieti. Este inceputul Celui fara de inceput. La cine ma refer? La tine! Vezi tu, ador sa ma joc cu aceste cuvinte, imi place sa strecor si firimituri de glume intr-un context care cuprinde si cuvantul „Dumnezeu”, deoarece doresc sa ne mai relaxam si noi putin! Dumnezeu adora Buna Dispozitie!

Vechile doctrine incep sa se dizolve intr-un mod evident, dar foarte fin, iar o noua gandire incepe sa prinda contur. Acum este debutul nostru pe scena existentei. Tranzitia este deosebit de lina, insa foarte concreta pentru cei care au ochii larg deschisi catre cunoastere. Vreu cu tarie sa iti reamintesti Cine si Ce Esti cu Adevarat, pentru ca eu m-am bucurat de aceasta binecuvantare, iar acum traiesc liber, detasat de orice temere, in adevaratul sens al cuvantului.

Esti aici pentru a experimenta Bucuria si Pacea Infinita din care provii. Suntem toti DumnezeUL. Suntem toti egali, pentru ca Infinitul nu face diferente. Avem aceleasi dotari, ne bucuram de acelasi mecanism natural, facem parte din Acelasi Omniprezent Intreg. Eternul Acum ne gazduieste cu dragoste si ne ofera numeroase oportunitati de a simti binecuvantarea unei vieti construite constient, dupa bunul nostru plac.

Ce am facut noi, insa, cu dragostea creatoare? Ei bine, hai sa vedem! Am creat competitii bazate pe concurenta si intrecere. In acceptiunea noastra actuala, pentru a castiga cineva, altcineva trebuie sa piarda. Am dat nastere unor motive fabuloase de suferinta doar de dragul de a smulge cateva gesturi de admiratie pentru propria persoana. Am creat „invinsi” si „invingatori”, iar acum privim cum „invingatorul” este aplaudat, in timp ce „invinsul” este abandonat in mlastina agoniei. Da, ne pricem foarte bine la a provoca durere! De ce? Din dorinta de a ne face remarcati…

Dumnezeu este Totul, Dumnezeu este in Toate. Corect? Atunci care mai este sensul cuvantului „campion”? Oare mai poate cineva sa piarda in aceste circumstante Divine? Te provoc: in momentul in care te bucuri de un castig provenit din competitie, priveste-ti pentru o clipa „concurentul”! Simte-i durerea, simte-i lacrima ingreunata de amaraciune, pune-te putin in locul lui, chiar daca iti spui acum ca nu este treaba ta! De ce ai face asta? Pentru ca suntem Unul. Pentru ca nu exista separare. Pentru ca suntem Acelasi. Pentru ca suntem facuti Unul pentru Altul. Pentru ca Unul fara Altul n-ar exista. Si, bineinteles, pentru ca Altul este de fapt Acelasi, adica Unul. Chiar avem nevoie de competitie pentru a ne simti apreciati sau satisfacuti? Te poti bucura de viata fara a fi nevoie ca cineva sa se sinucida. Te poti bucura de tine, fara a fi nevoie ca cineva se se urasca. Daca iti spui ca ceea ce face altcineva nu este problema ta, este evident faptul ca viata ta este modelata de legea separarii. Nu-i nimic! Bucura-te in continuare de tine, insa niciodata nu te vei bucura de Tot, daca nu doresti sa vezi Totul.

Nu exista ceea ce se numeste „sef”. Nu uita: Dumnezeu este Totul. Ok? Nimeni nu-I poate da ordine lui Dumnezeu. Ordinele iti ofera o putere palida, iar puterea este folosita, momentan, pentru precautie si aparare. De ce te aperi? Din frica. Un om care se foloseste de putere pentru a se dezvolta ca si persoana, nu va putea fi niciodata un conducator, in adevaratul sens al cuvantului. Un om puternic este un om care nu are nevoie de putere.

Am inventat „leaderi”, am dat nastere unor termeni usturatori care ne injecteaza separarea in vene! Priveste atent lumina inocenta a privirii tale si vei vedea Infinitul acolo! Cine te poate conduce? Un om inocent este omul care este constient de puterea sa si care renunta la a mai sta in garda. Un om inocent este omul care se bucura de pace in mijlocul celui mai aprig razboi. Inocenta este starea ce iti alimenteaza trupul si mintea cu iubire. In momentele pure nu mai poti face „rau” nimanui, deoarece te regasesti in Toti si in Toate. Atunci esti unit, constient, cu Sursa. Cine iti mai poate fi „leader” cand nu mai crezi in separare? Nimeni nu este mai presus decat tine, iar cel care traieste cu impulsul superioritatii atasat propriei persoane, te asigur ca „se bucura” de o viata plina de agitatie si teama continua. Si nu uita niciodata: cand alergi dupa putere, inseamna ca esti slab.

Esti pur, esti un miracol existential. Nu ingenunchea in fata nimanui, pentru ca iti stirbesti increderea in tine. Omul puternic nu va face niciodata din viata un camp de lupta. Nu exista supusi, nu exista campioni, nu exista leaderi, nu exista frica. Toate aceste elemente iluzorii au fost create de o veche mentalitate bazata pe separare. Nu exista nici macar proprietari, pentru ca aceasta planeta, cu toate bunurile ei, este a noastra, a tuturor. In schimb, exista libertatea de a fi orice doresti. Fara limite, fara supunere, fara ierarhii.

In pachetul existential este cuprinsa si bucuria de a trai fara a fi nevoie de cuvantul „nevoie”. Nu trebuie sa faci ceva ce nu iti place. Ploaia magica a Iubirii Creatoare cade peste noi toti, intr-un mod egal, pentru ca Dumnezeu ne iubeste prea mult pentru a face diferente intre noi. Copiii Divinului sunt facuti dupa chipul si asemanarea Sa. Toti.

Este posibil ca acest articol sa deranjeze multe persoane, este posibil ca aceste cuvinte sa atinga unele puncte sensibile ale celor care alearga dupa putere, glorie si faima. Nu-i nici o problema. Daca simtiti sa ma criticati, eu sunt Aici, Acum, cu toata dragostea pentru voi. Cineva trebuie sa spuna lucrurilor pe nume, chiar daca inca mai traim in era comuna a etichetarii. „Invingatorii”, „leaderii”, „competitorii”, traiesc in legea separarii si aplica constant principiile luptei. Este perfect si total potrivit, insa unde exista separare, suferinta are mereu usa deschisa.

Noi avem Totul. Noi suntem Totul. Pentru ce mai concuram?

„Nimeni nu poate sa vorbeasca mai bine in numele tau decat o faci chiar Tu!” – citat din “Totul din Intreg”, cap. „Puterea de a nu ingenunchea”.

 

 

 

.