Eliberarea de ataşamente – Eveniment Cătălin Manea

Eliberarea de ataşamente
 

Ataşamentul reprezintă unul dintre cele mai mari obstacole din calea călătorului spiritual. Ataşamentul implică identificarea, personalizarea şi reacţia, iar aceste elemente conduc negreşit la frică, durere şi suferinţă. Tocmai de aceea, eliberarea de ataşamente, este un pas fundamental în călătoria de transcendere a formei.

 

Un ataşament face referire doar la ceea ce este condiţionat. Cel care are un ataşament, este un element finit. De asemenea, factorul asupra căruia se proiectează ataşamentul, este, la rândul său, un element suspendat în condiţionalitate. Aşadar, prin intermediul ataşamentelor, are loc o supunere inconştientă faţă de propriile convingeri şi imagini.

 

Din simplul motiv că ataşamentul presupune o relaţie de dependenţă, se poate spune că odată cu renunţarea la identificarea cu ceea ce este temporar, conduce negreşit la absenţa totală a condiţionărilor trasate de separare şi, implicit, de indivi-dualizare.

 

Ataşamentul este o ancoră. Cel care aruncă ancora, este direct influenţat de fluctuaţiile iminente ale factorului asupra căruia s-a aruncat ancora. Tocmai de aceea, prin intermediul ataşamentului, are loc dobândirea unei dependenţe inevitabile faţă de incertitudinea provocată de mişcarea şi schimbarea continuă de la nivelul formei.

 

Prin renunţarea la ataşamente, are loc o eliberare spontană din temniţa propriilor condiţionări. Însă, această renunţare nu se face de la nivelul formei, deoarece forma este limitată chiar de modul său relativ de fiinţare. Eliberarea de ataşamente are loc odată cu întoarcerea conştientă la Ceea Ce Este Transcendent Formei. Nonforma Infinită, Unică şi Neschimbată. Liniştea.

 
 

Informaţii organizatorice:

 

  • Perioada de desfăşurare a turneului: 10 – 17 noiembrie 2014

1. TIMIŞOARA:
DATA ŞI ORA: Luni, 10 noiembrie 2014, în intervalul 18:00 – 20:00;
LOCAŢIA: Hotel Lido, bulevardul Dr. Iosif Bulbuca, nr 20;
INVESTIŢIA: 30 Lei.

 

2. CLUJ-NAPOCA:
DATA ŞI ORA: Marţi, 11 noiembrie 2014, în intervalul 18:00 – 20:00;
LOCAŢIA: Biblioteca Judeţeană “Octavian Goga”, Calea Dorobanţilor, nr 104;
INVESTIŢIA: 30 Lei.

 

3. BRAŞOV:
DATA ŞI ORA: Joi, 13 noiembrie 2014, în intervalul 18:00 – 20:00;
LOCAŢIA: Hotel Jasmine, str. Vulcan, nr. 104;
INVESTIŢIA: 30 Lei.

 

4. IAŞI:
DATA ŞI ORA: Luni, 17 noiembrie 2014, în intervalul 18:00 – 20:00;
LOCAŢIA: Hotel Traian, Piaţa Unirii, nr 1;
INVESTIŢIA: 30 Lei.

 

Cazuri excepţionale: Dacă simţi cu toată fiinţa să participi la acest eveniment, dar nu îţi permiţi investiţia sugerată, o poţi face fără a contribui financiar. Pentru asta, este necesar să trimiţi un email la evenimente@catalin-manea.com, să îţi specifici numele, titlul evenimentului şi faptul că vrei să participi, dar că nu îţi permiţi investiţia financiară sugerată.

 
 

  • Înscrieri:

Pentru a te înscrie, este necesar să completezi formularul de mai jos.
Nume complet*
Adresa de email*
Oraşul în care participi*
Numărul de persoane*
   

Nota: * marcheaza campurile obligatorii.

 

Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile.