Eliberare prin NonProtecţie – Eveniment Bucureşti

Eliberare prin NonProtecţie

 

Dincolo de ceea ce poate fi atacat sau influenţat, există Ceva care nu se mişcă. Nu are formă. Nu are nume. Dincolo de ignoranţa omenirii, există Ceva care nu poate fi atins de nicio idee, teorie sau concept. Acest Ceva este inseparabil de Ceea Ce Eşti Cu Adevărat.

 

Tot ceea ce poate fi distrus, este un element temporar care pluteşte în relativitatea ansamblului spaţiu-timp. Tendinţa de a proteja îşi are rădăcina în frica de a nu mai fi. Însă, cine poate să nu mai fie? O identitate temporară. Fiind temporară, este relativă. Fiind relativă, în plan absolut nu există.

 

Aşadar, înainte de protecţie, să nu uităm acest aspect fundamental: tot ceea ce poate fi distrus, cu adevărat nu există. Acestea fiind spuse, se poate observa că niciodată nu poţi transcende elementul pe care îl protejezi. De fapt, protecţia nu face altceva decât să amplifice supunerea faţă de nivelul de existenţă al elementului protejat.

 

În ceea ce priveşte eliberarea spirituală, nu poate fi vorba despre o acţiune de păstrare sau de o tendinţă de posesie. Tot ceea ce poate fi avut şi păstrat, este un factor de conţinut, care există în dualitatea relaţiei subiect-obiect: cel ce are şi ceea ce poate fi avut.

 

Tocmai de aceea, prin protecţie, nu se poate transcende planul condiţional. Protecţia înseamnă închidere şi supunere faţă de imaginea pe care o ai despre sine. În aceste circumstanţe, nu poate fi vorba despre eliberare, ci mai degrabă despre o preamărire a imaginii pe care o ai despre eliberare. Şi tocmai imaginea pe care o ai despre eliberare, este unul dintre cei mai puternici factori de îngrădire.

 

Nonprotecţia nu face referire la menţinerea unui sine temporar, ci la pierderea acestuia. Nonprotecţia nu face referire la purificare, ci la disoluţie. Nonprotecţia nu face referire la dezvoltare, ci la eliberare. Atacul poate penetra doar acolo unde este ceva de protejat.

 

A sosit clipa renunţării la ignoranţă. Dincolo de frică, dincolo de ceaţă şi  confuzie. Întoarcere conştientă la Sine. La Unicul Sine. Neschimbat. Infinit. Fără Formă. Întoarcerea conştientă la Linişte.

 
 

Informaţii organizatorice:

Data: joi, 4 decembrie 2014
Ora de desfăşurare: 19:00 – 21:00
Locaţia: Europa Royale Hotel, str. Franceză, nr 60 (Piaţa Unirii, lângă Hanul lui Manuc)
Îndrumător: Cătălin Manea
Investiţie sugerată: 30 Lei

Cazuri excepţionale: Dacă simţi cu toată fiinţa să participi la acest eveniment, dar nu îţi permiţi investiţia sugerată, o poţi face fără a contribui financiar. Pentru asta, este necesar să trimiţi un email la evenimente@catalin-manea.com, să îţi specifici numele, titlul evenimentului şi faptul că vrei să participi, dar că nu îţi permiţi investiţia financiară sugerată.

 
 

Cum îţi rezervi locul?

Pentru a te înscrie, este necesar să completezi formularul de mai jos.

Nume complet*
Adresa de email*
Titlul evenimentului*
Numărul de persoane*
   

Nota: * marcheaza campurile obligatorii.

 

Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile.