Dumnezeu nu se grabeste

Odata cu sculptarea ta, Universul a devenit mai viu. In momentul in care tu te-ai decis sa vii pe aceasta planeta, Totul s-a asezat in favoarea ta, pentru a-ti impodobi drumul cu petalele existentei. Cred ca a sosit clipa noului inceput. Fiecare moment este un nou inceput, iar fiecare nou inceput este unic si se bucura de privilegiul de a gazdui eternul Acum.

Iti propun sa vorbim acum despre timp. Despre timpul inexistent. In cartea “Totul din Intreg” este prezent un capitol intitulat “Calatoria prin timpul inexistent”. Noi vom incerca acum sa vorbim despre timp din prisma a Tot Ceea Ce Este.

Inainte de a a-ti spune ca nu exista timp, as dori sa te intreb ceva: cand citesti aceste cuvinte? Acum!

Poate ca ai mai citit aceste cuvinte. Cand? Adu-ti aminte cand! Iti spun eu: tot Acum. Intr-un anumit Acum, care acum nu mai exista. Daca te intorci exact la momentul cand ai mai citit aceste cuvinte, vei observa ca vei retrai sentimentele pe care le-ai avut in Acum-ul trecut, adica in Acum-ul in care ai mai efectuat aceasta actiune. Interesant, nu?

Hai sa ne mai jucam putin! Ce simti cand iti reamintesti de o intamplare trista din trecut? Te intristezi! Cand? Acum. In momentul in care te gandesti la trecut, retraiesti starile pe care ti le provoaca experientele ulterioare, care deja nu mai exista. Cand te gandesti la trecut, o faci Acum. De ce? Pentru ca doar Acum exista!

Sunt o multime de persoane care se gandesc cu tristete la trecut si astfel ele isi consuma Acum-ul pe ceva inexistent, care le ofera tristete. Acum-ul este o certitudine. Merita el sa fie tratat in acest fel? Merita Acum-ul sa fie ignorat? Merita o certitudine sa fie inlocuita cu o iluzie? Prezentul iti ofera totul.

Trecutul si viitorul nu exista. Au existat si vor exista, insa doar atat. Ele nu se vor concretiza niciodata. Viitorul nu va putea fi trait, deoarece el va ramane la acest stadiu, adica la o ancorare in ceea ce va urma.

Ceea ce s-a produs si ceea ce se va produce nu iti aduce nicio certitudine. Exista doar ceea ce se produce. Putem face speculatii pe marginea viitorului, putem face discutii pe marginea trecutului, insa pana si aceste actiuni vor avea loc in acest moment.

Multi oameni au diferite fobii, frici sau temeri. Ce presupun aceste iluzii? Faptul ca se va intampla ceea ce nu se doreste. Aici este un adevarat macel fata de Acum! Viata este frumoasa, existenta este mai mult decat generoasa, iar noi alegem sa traim ingrijorati din simplul motiv ca nu stim ce se va intampla maine, sau peste o ora, sau peste un minut, sau peste o secunda. Iata inca o certitudine: secunda urmatoare nu exista. De ce? Pentru ca in momentul in care vei trai urmatoarea clipa, vei trai tot in Acum.

Nu este nimic rau cand ne intoarcem cu gandul in trecut sau cand vizualizam viitorul. Dimpotriva! Daca tot avem posibilitatea sa ne inveselim prezentul cu ajutorul trecutului, hai atunci sa ne reamintim numai de momentele de bucurie! Observi ce daruri minunate avem? Desi traim in prezent, putem imbogati Acum-ul cu senzatii din trecut si, bineinteles, din viitor. Senzatii din viitor? Exact! Cand te gandesti la o posibila intamplare dorita, care inca nu s-a manifestat (din viitor), atasezi gandului tau speranta si astfel poti simti bucuria oferita de posibila manifestare a experientei dorite. Cand anume speri ca se va intampla ceva ce inca nu exista? Acum.

Prezentul este o certitudine in care suntem cu totii angrenati. Existam in Eternul Acum, insa este fenomenal sa simti si senzatiile provenite din ceea ce nu exista, adica din trecut si din viitor. Daca tot iti face placere sa faci calatorii in timp, atunci cred ca ar fi indicat sa vizitezi doar ceea ce iti provoaca bucurie. Reaminteste-ti clipele inaltatoare din trecut si gandeste-te cu bucurie la manifestarea dorintelor tale din viitor, dar nu uita niciodata ca existi in prezent. Lasa-te purtat pe oceanul de pace al Infinitului si bucura-te de Acum-ul Prezent ca si cand acest Acum ar fi ultimul! Si nu uita: “Tot Ceea Ce Exista” si “Tot Ceea Ce Nu Exista”, exista simultan. Totul exista Acum, pentru ca Dumnezeu este pretutindeni. Acum.

“Daca ai accepta sa folosesti Inteligenta Infinita care a facut prezent prezentul, ai putea schimba termenul “atunci” cu “acum”, diferenta dintre aceste notiuni facand-o nu timpul, ci dorinta ta de a cadea intr-o plasa de siguranta in cazul esecului.” – citat din “Totul din Intreg”, cap. “Calatoria prin timpul inexistent”.

 

 

 

.