Dincolo de aparente

Pasind fara nicio adiere de gand prin Taramul Sufletului, incepem sa simtim urma de Cunoscut. Niciodata nu am fost plecati de Acolo. Suntem Acasa. Suntem in starea noastra pura. Spiritul nostru ne-a purtat catre o serie de experiente care ne-au determinat sa privim din plin fix in mijlocul Golului.

Nu este o pura intamplare faptul ca exact in momentul in care citesti acest cuvant se nasc creatii ulterioare care iti vor construi cu maiestrie cararea vietii. Ai ajuns exact in locul de unde iti poti escalada visul. Esti Aici. Acum. Dotati fiind cu tot ceea ce este necesar, cu “Aici” si cu “Acum”, noi refuzam sa alegem calea simpla si plecam in cautarea complicatului. De multe ori, ignoram Aici-ul si Acum-ul si ne indreptam catre Atunci si Acolo. Ignoram certitudinea pentru a ne indrepta catre fictiune.

Exista foarte multi oameni care sunt fericiti doar daca au succes. Exista foarte multi oameni care sunt fericiti doar daca au bani. Exista foarte multi oameni care sunt fericiti doar daca… Aceasta nu este fericirea. Aceasta este dorinta de a fi fericit, iar “a dori” inseamna “a nu avea”. Sa nu intelegem acum ca dorinta este gresita, insa odata ce te deschizi catre Cine Esti Tu Cu Adevarat, orice iluzie se va dizolva.

Lumea nu se termina dincolo de aparentele fizice, ci acolo incepe. Dincolo de succes, de glorie, de faima, exista starea de a fi. Diferenta dintre un om fericit si un om trist o face cautarea. Omul trist cauta motive pentru a fi fericit. Omul fericit nu cauta fericirea, ci o traieste. Fericirea va fi gasita in clipa in care nu va mai fi cautata.

Oamenii viseaza la o viata libera, insa nu ezita sa se ingradeasca singuri prin aprofundarea problemelor. Societatea creeaza probleme doar pentru ca membrii ei sa nu realizeze ca traiesc in societate. Cand cineva se desprinde din mrejele plasei de siguranta, atunci intrebarile suspicioase isi inmultesc numarul si inunda mintile oamenilor pentru a cauta explicatii. Ei bine, viata nu pretinde explicatii. Viata nu pretinde nimic. Nimeni nu vrea nimic de la tine. Doar tu ai impresia ca trebuie sa faci ceva pentru a hrani asteptarile celorlalti. A sosit momentul sa ignori orice “obligatie” si sa iti asculti inima.

Asculta-ti inima! La propriu! Asculta fiecare bataie a inimii si prinde ritmul vietii! Danseaza cu inima ta! Simte-i jocul! Intra in jocul ei! Ea iti sustine existenta fizica pentru a te bucura de faptul ca te bucuri! Priveste aceasta lume in Esenta si mergi dincolo de aparentele fizice! Mergi pana dincolo de fizic! Mergi pana dincolo de minte! Mergi catre Casa! Mergi catre Tine!

Tocmai ai plecat intr-o calatorie, unde destinatia este insasi calatoria. Viata nu te va parasi niciodata. Ai incredere in viata! Ea te-a adus la aceste cuvinte. Uneste-te constient cu viata si pluteste pe Fulgul de Pace al Sufletului tau! Abandoneaza-ti neincrederea in viata si deschide-te catre Tine! Imprieteneste-te cu Tine! Esti Aici, Acum, pentru Tine, pentru Viata. Bucura-te de fiecare clipa! Existi, iar asta este o onoare. Binecuvanteaza viata si intoarce-ti privirea catre Privirea lui Dumnezeu!

 

 

 

.