Dinamica mentală şi transcenderea gândurilor – Eveniment Cătălin Manea

Dinamica mentală şi transcenderea gândurilor
 

Prin supunerea mecanică faţă de gânduri, se persistă în identificarea cu fluctuaţiile evidente de la periferia fiinţei, ceea ce nu îi permite omului să se scufunde în Centrul Infinit al Fiinţei, din care întreaga fiinţă şi-a început dezvoltarea.

 

Nu este vorba despre a emite noi teorii sau despre a construi noi tehnici de meditaţie sau control. Este vorba despre a transcende orice metodă, orice şablon şi orice ansamblu de idei care nu îi permit omului să se unească în mod conştient cu Liniştea Intrinsecă din care provine.

 

Bineînţeles, gândul este o formă. Poate fi măsurat, localizat şi analizat. Fiind o formă, este o finitate. Fiind o finitate, nu poate cuprinde sau exprima Infinitul Fără Formă din care provin toate formele. Liniştea nu este o formă. Lipsită de vibraţii şi, implicit, de fragmente, Liniştea nu este o frecvenţă sau o dimensiune. Este Nonforma Infinită din care provin toate formele/finităţile.

 

În această ordine de idei, se poate observa că aceasta nu este o invitaţie la a construi noi teorii pentru eliberarea de gânduri. Transcenderea gândurilor nu se face prin gânduri. Bineînţeles, raportarea şi identificarea cu gândurile, formează un aspect esenţial în explorarea intelectuală a mecanismului existenţial.

 

Însă, ceea ce este dincolo de gânduri, nu poate fi înţeles, cunoscut sau exprimat. Nonforma este intrinsecă, fără cauză, fără pereche. Tocmai de aceea, nu poate fi atinsă sau influenţată de mişcarea continuă de la nivelul formei. Aşadar, aceasta este o invitaţie la Eliberare. Dincolo de orice gând, dincolo de orice concept, dincolo de orice poveste mentală.

 

Nemişcarea din care provine mişcarea.

Nemanisfestatul din care provine manifestatul.

Liniştea din care provine sunetul.

Nonforma din care provine forma.

Unicul Sine. Acelaşi. Neschimat. Infinit.

 

Dincolo de gânduri, nu există interpretare. Odată cu eliberarea de identificarea inconştientă cu gândurile, răsare spontan o prezenţă conştientă, care nu depinde de vreo convingere, idee sau gând. Această prezenţă deja este. Dincolo de orice identitate superficială, dincolo de orice sine temporar, Tu eşti această prezenţă. Prezenţa fără frică, durere şi suferinţă. Prezenţa fără formă, care se exprimă printr-o formă.

 

Ceea ce crezi că eşti, nu îţi permite să fii Ceea Ce Eşti Cu Adevărat, în mod conştient.

 
 

Informaţii organizatorice:

 

  • Perioada de desfăşurare a turneului: 16 – 25 septembrie 2014

1. TIMIŞOARA:
DATA ŞI ORA: Marţi, 16 septembrie 2014, în intervalul 19:00 – 21:00;
LOCAŢIA: Hotel Lido, bulevardul Dr. Iosif Bulbuca, nr 20;
INVESTIŢIA: 30 Lei.

 

3. CLUJ-NAPOCA:
DATA ŞI ORA: Miercuri, 17 septembrie 2014, în intervalul 19:00 – 21:00;
LOCAŢIA: Sală particulară de conferinţe, Piaţa Cipariu, nr. 67/4, ap. 9;
INVESTIŢIA: 30 Lei.

 

4. IAŞI:
DATA ŞI ORA: Marţi, 23 septembrie 2014, în intervalul 19:00 – 21:00;
LOCAŢIA: Hotel Traian, Piaţa Unirii, nr 1;
INVESTIŢIA: 30 Lei.

 

5. BRAŞOV:
DATA ŞI ORA: Miercuri, 24 septembrie 2014, în intervalul 19:00 – 21:00;
LOCAŢIA: Hotel Braşov, str. 13 Decembrie, nr 38;
INVESTIŢIA: 30 Lei.

 

6. GALAŢI:
DATA ŞI ORA: Joi, 25 septembrie 2014, în intervalul 19:00 – 21:00;
LOCAŢIA: Faleza Hotel by Vega, str. Roşiori nr. 1;
INVESTIŢIA: 30 Lei.

 

Cazuri excepţionale: Dacă simţi cu toată fiinţa să participi la acest eveniment, dar nu îţi permiţi investiţia sugerată, o poţi face fără a contribui financiar. Pentru asta, este necesar să trimiţi un email la evenimente@catalin-manea.com, să îţi specifici numele, titlul evenimentului şi faptul că vrei să participi, dar că nu îţi permiţi investiţia financiară sugerată.

 
 

  • Înscrieri:

Pentru a te înscrie, este necesar să completezi formularul de mai jos.


[ninja_forms id=12]

Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile.