De ce?

De ce asociem binele doar cu lumina? De ce etichetam culoarea neagra ca fiind grea? De ce facem analiza unui om in functie de cum arata? De ce nu mergem dincolo de aparentele fizice? De ce inca mai judecam ceea ce nu intelegem? De ce inca mai blamam ceea ce nu ne place? De ce inca mai invinuim oamenii doar pentru unele cuvinte?

De ce nu putem accepta ca pentru a crede in Dumnezeu nu este necesar sa fii intr-un anumit fel? De ce inca mai ne privim ca fiind separati? De ce vrem atat de mult sa iesim in evidenta prin ceea ce facem? De ce inca mai exista diferente sociale? De ce suntem rasisti? De ce ascultam doar de anumite persoane?

De ce continuam sa spunem ceva si sa facem altceva? De ce percepem doar ceea ce vrem sa percepem? De ce nu suntem dispusi sa acceptam ca suntem Unul, indiferent de rasa, varsta, nume? De ce inca mai privim de sus pe cineva? De ce ne credem superiori? De ce ne credem inferiori? De ce nu credem in Ceea Ce Suntem?

De ce nu ne deschidem si catre alte solutii? De ce suntem nepasatori cand vine vorba de un cersetor? De ce spunem ca evoluam cand mintim? De ce ne numim maestri singuri? De ce avem impresia ca pentru a iubi trebuie sa suferim? De ce suntem atat de prinsi in a face? De ce vrem sa parem ceea ce nu suntem?

De ce ezitam sa avem incredere in aproapele nostru? De ce ne este frica de necunoscut? De ce catalogam necunoscutul ca fiind rau? De ce provocam suferinta celui care nu crede in ceea ce credem noi? De ce avem impresia ca nu conteaza ceea ce arata diferit de noi?

De ce nu aplaudam fara a ne gandi daca este bine sau rau? De ce inca mai credem in bine sau rau? De ce sustinem ca nu este bine sa fii inocent? De ce marea majoritate a bisericilor reprezinta cele mai mari afaceri? De ce inca mai avem interese? De ce inca mai avem motive?

De ce nu cantam chiar daca nu avem voce? De ce uram? De ce nu facem totul dupa cum simtim? De ce ne dorim? De ce nu mangaiem? De ce avem pretentii fara a oferi? De ce vrem sa avem atat de mult? De ce nu intelegem ca posesiunile nu ne garanteaza fericirea? De ce dorim sa demonstram ceva?

De ce punem etichete pe ceea ce cred cei din jur? De ce nu ii iubim neconditionat pe cei din jur? De ce nu ne iubim Sufletul? De ce iubim pentru un motiv? De ce avem nevoie de motive pentru a iubi? De ce omoram in numele religiilor? De ce omoram in numele lui Dumnezeu? De ce dorim sa manipulam? De ce dorim sa avem putere?

De ce vrem sa fim atat de separati? De ce vrem doar binele nostru? De ce pornim razboaie doar din simplul motiv ca nu acceptam ca exista si alte credinte? De ce nu acceptam ca Dumnezeu este Unul? De ce avem impresia ca trebuie sa ne luptam pentru a ne iubi Dumnezeu? De ce nu putem accepta ca suntem cu totii Acelasi?

De ce ne facem idoli si construim comunitati in jurul acestora? De ce ne dorim ghidare de la exterior? De ce nu cautam in noi? De ce vrem sa fim indrumati pas cu pas? De ce vrem sa copiem? De ce nu ne urmam calea? De ce credem ca suferinta este rea? De ce suntem asa de sceptici? De ce suntem asa de usor de influentat? De ce vrem sa influentam?

De ce nu plangem mai des? De ce nu zambim mai des? De ce nu dansam mai des? De ce nu meditam mai des? De ce facem diferente intre meditatie si rugaciune? De ce traim cu regrete? De ce nu traim ceea ce cunoastem? De ce ne este frica? De cine ne este frica? De ce suntem asa de perfecti? De ce suntem asa de iubiti? De ce existam? De ce citesti aceste cuvinte? De ce cauti raspunsuri la aceste intrebari? De ce te iubesc? De ce ma iubesti? De ce te intrebi de ce?

 

 

 

.