Credinta in Nevazut

Cuvintele nu te pot invata tainele linistii. Sunetul nu iti poate vorbi despre liniste. Gandul nu iti poate defini gandul. Tot ceea ce are forma, cu greu te poate conduce la lipsa de forma. Ceea ce vezi, este o creatie a Nevazutului. Ceea ce atingi, este o lucrare a Intangibilului. Ceea ce auzi, este un rezultat al linistii.

Chiar daca majoritatea oamenilor sunt siguri ca nu exista altceva decat ceea ce pot vedea, acestia uita ca spatiul dintre Cer si Pamant, nu se poate vedea, dar asta nu inseamna ca nu exista. Nevazutul uneste Cerul cu Pamantul. Si o face intr-o liniste deplina, deoarece nu il caracterizeaza zgomotul. Nevazutul nu cere nimic de la oameni – El prefera sa ii serveasca in mod neconditionat.

Linistea in care lucreaza Nevazutul, ii permite Acestuia sa nu greseasca, sa nu intarzie si sa nu confunde. Nevazutul cunoaste taina Vazutului, deoarece chiar El a dat viata tuturor celor care se pot vedea. Lipsa de pretentie a Nemanifestatului, ii ofera Manifestatului o libertate totala, chiar daca tot ce are forma, provine din lipsa de forma. Chipul Nevazutului nu poate fi observat, deoarece acesta nu este un element finit – cu atat mai putin un obiect sau un lucru descifrabil.

Spatiul dintre fiecare forma pe care o poti vedea, este un lacas al Nevazutului, care ingrijeste de echilibrul Vietii. Vazutul este ingrijit permanent de Inima Infinita a Nevazutului, care se asigura ca tot ce are forma, functioneaza in perfecta armonie. Nevazutului ii place anonimatul. El a construit scena Existentei, iar acum, plin de smerenie si puritate, locuieste in spatele scenei pe care a construit-o singur.

El a dat viata tuturor formelor, dar nu le cere nimic acestora. Nu pretinde nimic de la propria creatie – doar o admira. Nemanifestatul locuieste in Mijlocul Linistii, dincolo de punctul zero, si este sursa oricarei Manifestari. Lipsa de pretentie, lipsa de dorinta, lipsa de nevoi, lipsa de nume, lipsa de forma, lipsa de stimuli senzoriali – acestea nu il necajesc, ci Il fac Vesnic, Omniprezent si Atotputernic. Oh, daca am urma si noi acest exemplu…

Nemanifestatul nu este fericit, deoarece nu are nevoie de fericire. El este Sursa Fericirii. Linistea in care locuieste, Il fereste de presiunea zgomotului si Il pazeste de tensiunea privirilor lumesti. Chiar daca nu I se multumeste pentru ceea ce ne ofera, El continua sa ne tina in viata, sa ne umple plamanii cu aer, sa ne unga bataile inimilor, sa ne ofere viata – fara ca noi sa facem vreun efort constient pentru a exista.

Desi este puternic peste masura, Nevazutul ramane modest. El nu Se lauda, nu Se preamareste, nu Se masoara. El serveste. Si o face cu Iubire Infinita. Dragostea pe care Nemanifestatul i-o poarta Manifestatului, este energia vitala care face ca toata creatia sa functioneze in armonie si sa isi imbine perfect toate tainele ascunse. Si pentru ca nu doreste sa detina ceva, Nevazutul creeaza liber, iar aceasta libertate face ca orice creatia a Sa, sa fie perfecta. Nu are cu cine concura, deoarece in spatele Sau nu se mai afla nimeni si nimic. El este Ultimul, dar mereu este Cel Dintai.

Toata lumea vorbeste despre El, dar nimeni nu il poate localiza, deoarece nu este purtator de forma. Tot ce are nume, concept sau forma, sunt doar trepte catre Ultima Realitate, catre Casa Vesnica a Nevazutului. Tot ceea ce putem concepe, este precedat de prezenta Nemanifestatului, care ocroteste fiecare aspect al Existentei. El este pretutindeni, insa isi permite sa fie pretutindeni deoarece nimeni nu stie unde este. Si nu se ascunde de noi. In niciun caz. El ni se arata mereu, doar ca noi suntem prea ocupati cu formele pentru a observa spatiul dintre ele.

De la privitor, la elementul privit, privirea calatoreste prin Nevazut, insa privitorul nu poate vedea Nevazutul daca nu priveste cu credinta. Asadar, sa crezi. Sa crezi in Nevazut. Sa crezi ca exista si altceva decat ceea ce vezi, pentru ca astfel iti vei largi orizontul privirii. Si sa inveti de la Nevazut. Sa inveti modestia, sa inveti calmul, sa inveti lipsa de pretentii si, nu in ultimul rand, sa inveti daruirea, deoarece acestea iti vor hrani fiinta pe tot parcursul zilelor tale.

Recunoaste Nevazutul in tot ceea ce vezi si celebreaza Nemanifestatul din tot ceea ce se manifesta. Mergi lin, fara a face galagie si vorbeste incet, fara a provoca zgomot. Fii subtil si ocroteste tot ceea ce privesti. Priveste cu Blandete si multumeste pentru faptul ca poti privi. Mangaie prin fiecare atingere si nu inceta sa atingi fiecare mangaiere. Ofera pace, fara sa ceri nimic. Ofera liniste, fara sa pretinzi vreun sunet. Raspandeste cuvantul intelepciunii, fara sa te folosesti de cuvinte. Astfel, vei fi Cel Ce Esti.

  


 

 

.