Banii sunt inevitabili

Cu toate ca au posibilitati nelimitate, oamenii, marea majoritate a lor, isi urasc locul de munca. Ce viata este asta? Auzim peste tot ca este nevoie de curaj pentru a lua decizii radicale. Eu vin sa te intreb: de ce este nevoie sa ai curaj? De ce este nevoie de ambitie? De ce este nevoie de motivatie? De ce este nevoie sa avem nevoi?

Independenta este una din principalele noastre caracteristici. Noi ne-am trezit intr-o libertate deplina si pur si simplu ne-am speriat de gandul ca pentru a fi fericiti nu trebuie sa complicam lucrurile. Daca tot vrei sa ajungi din punctul A la punctul B, de ce sa mai treci pe la punctul C? De dragul de a calatori? Perfect! Este alegerea ta!

Hai sa renuntam la tot ceea ce ne trage in jos pentru a ne putea inalta catre stilul de viata pe care ni-l dorim! Avem imaginea libertatii cu noi, permanent, insa nu facem nimic in acest sens. Ce asteptam? Sa ni se ofere exemple concrete? Sa ni se dovedeasca prin fapte? Hai sa incerc eu! Te rog, retine ceva: nici un geniu nu a gandit, nici un mare om al planetei nu a facut ceva doar pentru ca a “trebuit”, nici un artist nu a ajuns celebru prin munca mecanica.

Noi functionam dupa o serie de legi universale, caracterizate prin perfectiune. Dispunem de numeroase talente, care pot fi usor valorificate si transformate intr-o sursa grandioasa de venit. Stiu ca traiesti cu gandul la o viata lipsita de grija de maine, stiu ca simti faptul ca viata inseamna mai mult decat un ansamblu de ganduri tematoare, stiu ca stii toate aceste aspecte. Ce mai astepti? Elibereaza-te! Nu iti face placere o anume activitate? Alege altceva! Nu te incanta un job? Alege altceva! Nu iti place compania unei anumite persoane? Alege altceva! In acest aspect salasluieste magia echilibrului personal. Cand nu rezonezi cu un element, o circumstanta, o situatie data, nu condamna existenta acelui element , ci alege altceva! In acest mod te vei elibera!

Hai sa te intreb ceva: Dumnezeu este Totul, da? Orice, absolut orice iti poti imagina, atinge, concepe, simti, etc, este o manifestare a Lui, deci o manifestare a Ta, deoarece suntem cu totii Unul. Daca tu critici si blamezi existenta unui anume element, atunci automat critici si blamezi existenta unei manifestari ale lui Dumnezeu, deci critici si blamezi existenta unei parti ale lui Dumnezeu, deci critici si blamezi existenta lui Dumnezeu. Vezi unde s-a ajuns? Daca exista ceva anume, inseamna ca acel “ceva” are un rol perfect in mecanismul existential. Si iti mai spun un amanunt foarte subtil: daca, spre exemplu, un fir de par nu ar fi existat, nu ar fi existat insusi Intregul.

Cand te duci din obligatie la un loc de munca pe care il urasti cu desavarsire, iti creezi urmatoarele experiente fizice ce iti vor guverna viata, fiindca doar tu esti creatorul drumului tau. Atragi incontinuu ceea ce simti constant, iar daca zilnic esti un butoi de nervi, iti vei “imbogati” viata cu experiente care iti vor provoca nervi. Universul este ca un zid: iti ofera ceea ce tu ii oferi. Nu din razbunare, ci din dragoste. Din dragoste pentru tine, Dumnezeu nu intervine in realitatea ta, deoarece El te-a dotat cu posibilitatea de a-ti crea constient viata dorita. Daca El ar fi intervenit mereu, atunci iti era confiscat liberul albritru. El te iubeste prea mult pentru a-ti lua unul dintre cele mai mari cadouri.

Primesti ceea ce simti constant. Sentimentul atasat gandului este carmaciul vietii tale. Foloseste o paleta sentimentala vie, care sa iti aduca mai multa viata in viata ta! Cert este ceva: existi. Nu vrei, insa, sa treci de la “a exista” la “a trai existenta”?

Nu te vinde! Nu iti vinde viata! Existenta ta este prea pretioasa pentru a nu te bucura din plin de ea! Nu te-ai nascut pentru a trai ceea ce nu esti, existenta ti-a fost daruita pentru a experimenta si pentru a te bucura de Cine Esti Tu Cu Adevarat. In clipele in care iti calci pe inima pentru a castiga o suma de bani, atunci practic te vinzi. Pentru Dumnezeu, esti manifestarea lui Dumnezeu!

Ne-am intalnit pentru a descoperi viata impreuna. Adevarata viata! Si vom afla, pe parcursul programului Totul din Intreg, cum putem sa facem din talentele noastre o sursa pura de venit. Acesta este unul din motivele pentru care noi existam: sa fim platiti pentru a fi fericiti. In cartea “Totul din Intreg” chiar exista un capitol care se numeste “Platiti pentru a fi fericiti”. Daca vei parcurge acel capitol, vei intelege ca banii adora sa fie chemati de catre o voce fericita. Tu ce persoana ai alege pentru o lunga calatorie? O persoana trista, bosumlata si frustrata, sau o persoana vesela, entuziasta si plina de viata? De ce banii ar dori sa vina la o persoana care nu le pretuieste existenta?

Banii nu au preferinte. Ei sosesc acolo unde se simt bineveniti. Cel mai bun mod de a chema abundenta este mentinerea unei stari de bogatie interioara. Banii isi cauta mereu locul unde se simt bine, unde se simt ca Acasa. Banii sunt inevitabili. Banii sunt peste tot. Banii sunt Iubire, banii reprezinta una dintre consecintele iubirii de Sine.

Se anunta o perioada binecuvantata, o perioada in care oamenii vor abandona neplacerile. “Pasiunea” va inlocui “obligatia” in limbajul omenirii. Deja se simte adierea fina a libertatii…

“Esti atat de aproape de fericire, de starea de bucurie, dar nu o accesezi deoarece tu crezi ca trebuie sa faci ceva anume pentru a-ti castiga dreptul de a te bucura de bucurie.” – citat din “Totul din Intreg”, cap. “O lume mai buna.”

 

 

 

.