Rolul şi Sfârşitul Suferinţei
 

Suferinţa nu se poate separa de separare. Suferinţa există doar în separare. Prin identificarea cu un sine temporar, se activează raportarea la probabilitatea propriei inexistenţe, ceea ce conduce negreşit la frică, durere şi suferinţă. Dacă se observă factorul care întreţine ceaţa, atunci poate avea loc eliberarea din labirintul confuziei.

 

De multe ori, omul luptă împotriva suferinţei, tocmai pentru a-şi proteja identitatea individuală. Însă, dincolo de reacţiile de suprafaţă, relaţia omului cu suferinţa ascunde o serie de taine adânci, taine care sălăşluiesc în culisele înfăptuirii, dincolo de ecranul conştient al celui care înfăptuieşte.

 

Poate că a sosit momentul ca omul să nu mai încerce să elimine suferinţa. Poate că a sosit clipa unei acceptări totale a vieţii, fără rezistenţă, fără răzvrătire, fără autoritate. Într-un final, dacă este îmbrăţişată, suferinţa se poate transforma într-un veritabil ghid spiritual. Nu este o întâmplare că majoritatea eliberărilor spirituale au avut loc în urma unor perioade de suferinţă.

 

Este necesar să punctăm faptul că, în mod evident, aceasta nu este o invitaţie la căutarea suferinţei. Aceasta este o invitaţie la acceptarea suferinţei, atunci când aceasta răsare, dacă răsare. Prin structura şi prin rolul său, suferinţa este o nestemată care are un potenţial purificator pentru cel care îi permite să fie.

 

Suferinţa este aici pentru a te ghida. Pentru a te elibera de condiţionalitate. Suferinţa nu este un inamic, ci un mesager al Liniştii. Dacă, pentru o clipă, îi permiţi suferinţei să fie, fără a încerca să o elimini sau să o transcenzi, vei putea primi ceea ce nu ţi-a lipsit niciodată: Strălucirea Primordială a Fiinţei.

 

Deja eşti Acasă, însă se pare că uneori este necesar să te împiedici pentru a realiza că poţi să mergi. Suferinţa este un foc al adevărului. Nu este necesar acest foc, însă este foarte întâlnit. Dacă îi permiţi acestui foc să fie, combustibilul – lupta – dispare. Şi, astfel, focul se stinge de la Sine. În cele din urmă, acceptarea suferinţei, atunci când aceasta răsare, este chiar o scufundare în Graţia Necunoscutului. Ce poate fi mai virtuos?

 

Iar atunci când laşi să fie ceea ce este, te scufunzi în Prezenţa fără de care ceea ce este, nu ar fi. Atunci când laşi conţinutul vieţii să curgă de la Sine, are loc o transcendere spontană a conţinutului şi a temporalităţii. Aceasta este întoarcerea la Ceea Ce Nu Vine şi Nu Pleacă. Întoarcerea la Sine. La Unicul Sine. Întoarcerea la Linişte. Eliberarea.

 

Totul vine şi pleacă. Tu rămâi.

 
 

Informaţii organizatorice:

 

  • Perioada de desfăşurare a turneului: 16 – 25 martie 2015

1. IAŞI:
DATA ŞI ORA: Luni, 16 martie 2015, în intervalul 18:00 – 20:00;
LOCAŢIA: Hotel Traian, sala Creangă, Piaţa Unirii, nr 1;
INVESTIŢIA: 30 Lei.

 

2. CLUJ-NAPOCA:
DATA ŞI ORA: Miercuri, 18 martie 2015, în intervalul 18:00 – 20:00;
LOCAŢIA: Sala de conferinţe din cadrul BBS Consulting, str. Moţilor nr. 102;
INVESTIŢIA: 30 Lei.

 

3. TIMIŞOARA :
DATA ŞI ORA: Joi, 19 martie 2015, în intervalul 18:00 – 20:00;
LOCAŢIA: Hotel Lido, sala Gold, Bulevardul Dr. Iosif Bulbuca, nr 20;
INVESTIŢIA: 30 Lei.

 

4. BRAŞOV:
DATA ŞI ORA: Marţi, 24 martie 2015, în intervalul 18:00 – 20:00;
LOCAŢIA: Hotel Coroana Braşovului, Piaţa Unirii, Str. Vasile Saftu, nr.1;
INVESTIŢIA: 30 Lei.

 

5. GALAŢI:
DATA ŞI ORA: Miercuri, 25 martie 2015, în intervalul 18:00 – 20:00;
LOCAŢIA: Centrul de Afaceri “Dunărea”, sala President, Str. Domnească, nr.13;
INVESTIŢIA: 30 Lei.

 

Cazuri excepţionale: Dacă simţi cu toată fiinţa să participi la acest eveniment, dar nu îţi permiţi investiţia sugerată, o poţi face fără a contribui financiar. Pentru asta, este necesar să trimiţi un email la evenimente@catalin-manea.com, să îţi specifici numele, titlul evenimentului şi faptul că vrei să participi, dar că nu îţi permiţi investiţia financiară sugerată.

 
 

  • Înscrieri:

Pentru a te înscrie, este necesar să completezi formularul de mai jos.

Nume complet*
Adresa de email*
Oraşul în care participi*
Numărul de persoane*
   

Nota: * marcheaza campurile obligatorii.