Claritate în Necunoscut – Retreat August 2019

Pentru înscriere şi participare, este necesară completarea formularului din josul paginii.

Claritate în Necunoscut - Retreat August 2019
 

Claritate în Necunoscut

19 – 23 august 2019

 

Călătoria spirituală nu este o călătorie de acumulare. Pentru a fi Ceea Ce Eşti, nu este necesar să adaugi ceva în plus. De fapt, cu adevărat, nici nu poţi să adaugi ceva peste Ceea Ce Eşti. Deja eşti Ceea Ce Eşti. Nu trebuie să îndeplineşti vreun ritual sau să săvârşeşti o anumită practică spirituală. Este necesar să îţi permiţi să fii Ceea Ce Dintotdeauna Eşti.

 

Poţi renunţa la povestea ta? Ai deschiderea de a renunţa la ataşamentul faţă de cunoaşterea ta? Ceea ce crezi că eşti, nu îţi permite să fii Ceea Ce Eşti Cu Adevărat, în mod conştient. Iar Ceea Ce Eşti nu poate fi cunoscut, gândit sau vorbit. Ceea Ce Eşti – este Infinit. Infinitul în Sine, care nu poate fi încapsulat în cuvinte, în gânduri sau într-o formă finită.

 

Această tabără este dedicată întoarcerii la Liniştea Intrinsecă, transcendentă oricărei cunoaşteri. Nevăzutul Infinit. Nemanifestatul din care provine manifestatul. Nemişcarea din care provine mişcarea. Ceea Ce Nu Are Formă – din care provin toate formele existente. Este o retragere pentru regenerarea completă a fiinţei, dincolo de orice credinţe, convingeri sau puncte de vedere.

 

Pe parcursul acestei tabere, se vor îmbina o serie de elemente prin intermediul cărora se va tinde către Simplitatea Primordială a Liniştii. Prelegeri, conferinţe, meditaţii, plimbări în natură, discuţii libere – toate acestea se vor împleti pentru cristalizarea întoarcerii conştiente la Prezenţa Unică şi Atemporală.

 

Nu este vorba despre promovarea unei viziuni spirituale, a unei culturi sau a unui concept filozofic. Acest retreat a fost conceput pentru a purta călătorul spiritual dincolo de orice element relativ, în transcenderea completă a dualităţii.

 
 

Prezentarea locaţiei:

 

Pensiunea Cotiso este situată într-o zonă de referinţă, atât din punct de vedere geografic, cât şi din punct de vedere spiritual. Domeniul Cotiso este amplasat în judeţul Hunedoara, în zona cetăţilor dacice, mai exact în fostul sat dacic Costeşti. Cea mai apropriată cetate este chiar Cetatea Costeşti, drumul până aici putând fi parcurs pe jos, în doar 20 de minute. Însă, bineînţeles, principalul punct turistic şi spiritual este Cetatea Sarmizegetusa Regia, aflată la aproximativ 20 de km de pensiune, despre care cuvintele nu pot spune prea multe. Localizată în mijlocul naturii, într-o zona frumoasă de munte, adăpostită de pădure şi răsfăţată de un pârâu cristalin, Pensiunea Cotiso reprezintă un loc ideal pentru acest retreat. Peisajele invită la meditaţie, iar calmul şi misterul naturii contribuie la îmblânzirea călătoriei spirituale şi la contopirea în Nevăzut.

 

Camerele şi condiţiile de cazare sunt excelente, iar domeniul exterior este deosebit de vast şi generos. În afara clădirilor, domeniul oferă locuri retrase, de meditaţie şi contemplaţie, pe marginea pârâului sau chiar în pădure. După cum se poate vedea şi în imaginile de mai jos, camerele sunt dotate cu două paturi lipite, care, de la caz, pot fi şi despărţite. Micul-dejun şi celelalte mese sunt pregătite cu ingrediente locale, procurate din gospodăriile vecine, totul fiind proaspăt preparat. De asemenea, printre dotări, se poate regăsi şi o sală de conferinţe, utilată cu toate echipamentele necesare desfăşurării întâlnirilor programate. Mai multe imagini cu domeniul, dar şi toate detaliile despre locaţie pot fi găsite la acest link. Informaţiile rutiere şi de transport, pot fi găsite aici.


 

Programul activităţilor:

 

Mai jos, există programul complet al acestei tabere. Este necesar să fie punctat faptul că toată aparenta organizare este doar un punct de reper mental, care nicidecum nu reprezintă actualitatea acestei experienţe. Cu siguranţă, pe parcursul zilelor petrecute în tabără, programul se va modifica în funcţie de cursul firesc al naturii. Ceea ce urmează mai jos, sunt doar câteva repere care pot ajuta la formarea unei imagini de ansamblu faţă de această acţiune. Însă, cu siguranţă, această tabără nu se organizează pentru construirea unor imagini, ci, mai degrabă, pentru transcenderea tuturor imaginilor.

 

Aşadar, în mare, programul propus pentru acest retreat, este următorul:

Luni:

14:00 – 15:00 –> sosire şi instalare
15:30 – 16:00 –> familiarizarea cu grupul
18:00 – 20:00 –> prima conferinţă a taberei: Întoarcerea la Linişte
20:00 –> meditaţie

 

Marţi:

8:30 –> meditaţie
9:00 –> micul-dejun
10:00 – 12:00 –> conferinţă: Gândurile şi Dinamica Mentală
18:00 – 20:00 –> conferinţă: Acceptarea
20:00 –> meditaţie

 

Miercuri:

8:30 –> meditaţie
9:00 –> micul-dejun
10:00 – 12:00 –> conferinţă: Eliberarea de Ataşamente
18:00 – 20:00 –> conferinţă: Dincolo de Frică, Durere şi Suferinţă
20:00 –> meditaţie

 

Joi:

8:30 –> meditaţie
9:00 –> micul-dejun
10:00 – 12:00 –> conferinţă: Iertarea
18:00 – 20:00 –> conferinţă: Metode Practice de Conectare la Linişte
20:00 –> meditaţie

 

Vineri:

8:30 –> meditaţie
9:00 –> micul-dejun
10:00 – 11:00 –> discuţii libere
11:00 – 11:30 –> meditaţie
12:00 –> plecare

 
NOTĂ: Programul este flexibil. Nu este necesar ca participanţii să participe la toate conferinţele susţinute, deşi ar fi indicat. Fiecare cum simte şi ce simte să facă în fiecare moment al zilei. Intervalul de timp care nu a fost cuprins în program, poate fi folosit de către participanţi în funcţie de preferinţele individuale sau comune. Se pot propune ieşiri în natură, vizite la punctele turistice din zonă, plimbări, servirea mesei în grup, etc. În ceea ce priveşte masa, se poate opta pentru restaurantul din incinta pensiunii sau pentru folosirea cumpărăturilor personale, dacă este cazul.

 

Îndrumător:

CĂTĂLIN MANEA

Prin cărţile scrise şi prin conferinţele susţinute, Cătălin Manea îşi orientează atenţia către a presăra Liniştea în viaţa călătorului spiritual. Mesajul activităţii lui este foarte simplu: întoarcerea conştientă la Esenţa Fără Formă, care susţine existenţa oricărei forme. Pentru a beneficia de cărţile şi de articole scrise, dar şi de clipurile video şi de seminariile susţinute de Cătălin Manea, te poţi abona la newsletter, folosind acest link.

 

Costuri:

NOTĂ: Preţurile de mai jos includ: cazarea, micul-dejun, plus toate activităţile menţionate în program. Nu sunt incluse în preţ: transportul, celelalte mese şi alte activităţi de turism.

VARIANTA IÎnscrieri până la 31 mai 2019:

  • 710 Lei/persoană – înscriere standard
  • 660 Lei/persoană – pentru participanţii din taberele anterioare
  • 610 Lei/persoană – pentru abonaţii CM TV. Pentru detalii şi abonamente CM TV, apasă aici.

 

VARIANTA a II-aÎnscrieri de la 1 iunie 2019:

  • 810 Lei/persoană – înscriere standard
  • 760 Lei/persoană – pentru participanţii din taberele anterioare
  • 710 Lei/persoană – pentru abonaţii CM TV. Pentru detalii şi abonamente CM TV, apasă aici.
  •  

    NOTĂ: Este posibilă şi cazarea în cameră tip single (singur/ă în cameră), în acest caz preţurile taberei fiind: 1210 Lei – standard, 1160 Lei – participanţii anteriori, 1110 Lei – abonaţii CM TV.

 

Locurile disponibile sunt limitate. Datorită faptului că s-au anunţat multe intenţii de participare, pentru o bună organizare înscrierile ferme se fac în momentul efectuării plăţii. Pentru fiecare plată, se primeşte factura pe email. Pentru a achita, este necesar să urmezi instrucţiunile de mai jos, după care vei primi o factură proformă pe email şi toate detaliile bancare aferente. După achitarea proformei, se va confirma plata şi înscrierea, după care se va primi şi factura finală. Începând cu 01 august 2018, eventualele returnări ale banilor nu vor mai fi posibile. Momentan mai sunt locuri disponibile.

 

Înscrieri:

 

Pentru înscriere, primul pas este să completezi formularul de mai jos, în care să îţi specifici numele complet, email-ul principal, adresa, CNP-ul, numărul de telefon şi numărul de persoane înscrise. În maxim 24 de ore vei primi factura proformă pe email. Plata este necesară în maxim 7 zile de la emiterea facturii proforme. Datele tale rămân confidenţiale şi sunt necesare pentru emiterea facturii.