Pentru înscriere şi participare, este necesară completarea formularului din josul paginii.

Pericolul Siguranţei - Conferinţă Spiritualitate Iaşi, Galaţi, Braşov, Timişoara, Cluj
 

În mod paradoxal, căutarea siguranţei reflectă lipsa de siguranţă. Căutătorul caută ceea ce nu are sau ceea ce încă nu a găsit în interior sau în exterior. Siguranţa oferă confortul de a funcţiona în parametrii ceruţi de către sinele egotic. În siguranţă, controlul poate fi susţinut şi, astfel, se poate asigura protecţia faţă de exterior.

 

Căutarea siguranţei se bazează pe dorinţa de protecţie. Întrebarea este: cine este cel care se protejează? Este acesta real? Şi care este factorul de care se protejează? Bineînţeles, căutarea siguranţei poate exista doar în dualitate şi, implicit, în separare.

 

Însă, cum de foarte multe ori s-a observat, eul personal va încerca să îşi formeze o imagine despre siguranţă, tocmai pentru a localiza şi a defini siguranţa, dar şi pentru a o proteja. Deodată, siguranţa a devenit personală. Şi, negreşit, frica apare. Teama de a nu pierde ceea ce este avut. Prin identificare şi însuşire, se activează reacţia la propria inexistenţă. Acesta este sinele egotic, care, prin control şi protecţie, va încerca să-şi menţină poziţia şi autoritatea.

 

La o privire atentă şi obiectivă, se observă că imaginea despre siguranţă conduce la frică. De aceea, se poate spune că, paradoxal, protecţia imaginii despre siguranţă nicicând nu poate oferi siguranţă. Ataşamentul faţă de cunoscut determină consolidarea poziţiei de control şi protecţie. Iar acest fapt împuterniceşte autoritatea egoului faţă de fiinţă.

 

Prin urmare, chiar dacă această căutare a siguranţei pare o practică spirituală, de fapt nu este altceva decât o metodă de protecţie a egoului faţă de realitate. În clipa renunţării la ancorele înfipte în cunoscut, apare deschiderea şi, implicit, transcenderea cunoaşterii. Pentru o clipă, o lipsă de protecţie a propriei cunoaşteri. Căci niciodată nu poţi merge dincolo de ceea ce protejezi.

 

De la finitul cunoscut, la Necunoscutul Infinit.
De la cunoaştere, la Conştiinţă.
De la eu, la Sine.
Unicul Sine.

 
 

Informaţii organizatorice:

 

  • Perioada de desfăşurare a turneului: 16 ianuarie – 6 februarie 2017

1. BRAŞOV:
DATA ŞI ORA: Luni, 16 ianuarie 2017, în intervalul 18:00 – 20:00;
LOCAŢIA: Hotel Braşov, Str. 13 Decembrie, nr. 38;
CONTRUBUŢIE SUGERATĂ: 35 Lei.

 

2. TIMIŞOARA:
DATA ŞI ORA: Marţi, 17 ianuarie 2017, în intervalul 18:00 – 20:00;
LOCAŢIA: Complex Merlot, Splaiul Nistrului, nr 1;
CONTRUBUŢIE SUGERATĂ: 35 Lei.

 

3. CLUJ-NAPOCA:
DATA ŞI ORA: Miercuri, 18 ianuarie 2017, în intervalul 18:00 – 20:00;
LOCAŢIA: Sala de conferinţe din cadrul BBS Consulting, str. Moţilor nr. 102;
CONTRUBUŢIE SUGERATĂ: 35 Lei.

 

4. IAŞI:
DATA ŞI ORA: Luni, 30 ianuarie 2017, în intervalul 18:00 – 20:00;
LOCAŢIA: Hotel Traian, sala Eminescu, Piaţa Unirii, nr 1;
CONTRUBUŢIE SUGERATĂ: 35 Lei.

 

5. GALAŢI:
DATA ŞI ORA: Luni, 6 februarie 2017, în intervalul 18:00 – 20:00;
LOCAŢIA: Centrul de Afaceri “Dunărea”, sala President, Str. Domnească, nr.13;
CONTRUBUŢIE SUGERATĂ: 35 Lei.

 

Cazuri excepţionale: Dacă simţi cu toată fiinţa să participi la acest eveniment, dar nu îţi permiţi investiţia sugerată, o poţi face fără a contribui financiar. Pentru asta, este necesar să trimiţi un email la evenimente@catalin-manea.com, să îţi specifici numele, titlul evenimentului şi faptul că vrei să participi, dar că nu îţi permiţi investiţia financiară sugerată.

 
 

  • Înscrieri:

Pentru a te înscrie, este necesar să completezi formularul de mai jos, după care să apeşi butonul “Mă înscriu” (o singură apăsare este suficientă – procesarea poate dura 3 – 4 secunde)


[ninja_forms id=11]

Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile.

 

P.S. În cadrul acestei conferinţe, vor fi disponibile şi cărţile
Totul din Întreg” şi “Întoarcerea la Linişte“.