Metode practice de conectare la Linişte
 

Vocea poate vorbi despre Linişte. Însă, niciun cuvânt nu poate atinge Liniştea. Cu adevărat, nicio metodă sau practică nu mai rămâne validă în Tărâmul Intresec al Liniştii. Înainte de orice, este necesar să specificăm că Liniştea nu este un produs sau un rezultat. Liniştea este chiar Ceea Ce Nu Are Formă, din care provin toate formele. Însăşi Existenţa din care provin toate formele de existenţă.

 

Acest eveniment poate fi un paradox. Şi va fi un paradox. Din simplul motiv că nicio metodă nu mai rămâne activă în conectarea conştientă la Linişte, putem spune că orice metodă este activă doar până în momentul în care încă mai există o devenire şi o destinaţie. Cu alte cuvinte, cât timp există un meditator, încă există o condiţionare bazată pe călătoria de devenire.

 

În altă ordine de idei, pentru transcenderea formei prin intermediul meditaţiei, este necesară renunţarea la meditaţie chiar în timpul meditaţiei. Bineînţeles, dincolo de orice tactică sau practică spirituală, se poate observa că acolo unde nu este acţiune centrată pe sine, rămâne lipsa de condiţionare. Eliberarea. PUR şi simplu.

 

Aşadar, acest eveniment va fi dedicat unei transcenderi blânde a oricărei metode şi practici spirituale. Ţinând cont de titlul evenimentului, se poate observa paradoxul. Într-un mod de exprimare metaforic, putem spune că metodele te pot duce până la poarta Liniştii, însă pragul se va trece doar în momentele când se renunţă la ataşamentul faţă de cel care a ajuns la poarta Liniştii. Acesta este sinele practicant.

 

Metodele sunt multe. Şi toate sunt folositoare. Ne putem lăsa mângâiaţi de orice practică, însă renunţarea conştientă la orice practică va aduce eliberarea. Cunoaşterea îţi poate oferi aripi, însă renunţarea la ataşamentul faţă de propria cunoaştere, îţi va aduce zborul. În cele din urmă, această invitaţie este un paradox. Vom îmbrăţişa câteva metode practice de conectare conştientă la Linişte, tocmai pentru a merge împreună dincolo de orice metodă sau practică.

 
 

Informaţii organizatorice:

 

  • Perioada de desfăşurare a turneului: 5 – 22 mai 2015

1. TIMIŞOARA:
DATA ŞI ORA: Marţi, 5 mai 2015, în intervalul 18:00 – 20:00;
LOCAŢIA: Hotel Lido, sala President, Bulevardul Dr. Iosif Bulbuca, nr 20;
CONTRIBUŢIE SUGERATĂ: 30 Lei.

 

2. CLUJ-NAPOCA:
DATA ŞI ORA: Miercuri, 6 mai 2015, în intervalul 18:00 – 20:00;
LOCAŢIA: Biblioteca Judeţeană “Octavian Goga”, Calea Dorobanţilor, nr 104;
CONTRIBUŢIE SUGERATĂ: 30 Lei.

 

3. GALAŢI:
DATA ŞI ORA: Miercuri, 13 mai 2015, în intervalul 18:00 – 20:00;
LOCAŢIA: Centrul de Afaceri “Dunărea”, sala President, Str. Domnească, nr.13;
CONTRIBUŢIE SUGERATĂ: 30 Lei.

 

4. IAŞI:
DATA ŞI ORA: Vineri, 22 mai 2015, în intervalul 18:00 – 20:00;
LOCAŢIA: Hotel Traian, Piaţa Unirii, nr 1, sala Creangă;
CONTRIBUŢIE SUGERATĂ: 30 Lei.

 

Cazuri excepţionale: Dacă simţi cu toată fiinţa să participi la acest eveniment, dar nu îţi permiţi contribuţia sugerată, o poţi face fără a contribui financiar. Pentru asta, este necesar să trimiţi un email la evenimente@catalin-manea.com, să îţi specifici numele, titlul evenimentului şi faptul că vrei să participi, dar că nu îţi permiţi contribuţia financiară sugerată.

Cărţile Totul din Întreg şi Întoarcerea la Linişte nu vor fi disponibile în cadrul acestui eveniment. Acestea pot fi comandate online de aici, respectiv de aici.

 
 

  • Înscrieri:

Pentru a te înscrie, este necesar să completezi formularul de mai jos.

Nume complet
Adresa de email
Oraşul în care participi
Numărul de persoane
   

Nota: * marcheaza campurile obligatorii.

 

Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile.