Eliberarea energiilor stagnante – Conferinţă Cătălin Manea

Pentru înscriere şi participare, este necesară completarea formularului din josul paginii.


 

Cu adevărat, nu poate exista nicio energie stagnantă, deoarece, în planul energetic, mişcarea şi schimbarea au loc încontinuu. Tocmai de aceea, ceea ce pare a fi stagnant este, de fapt, o interpretare subiectivă a celui care priveşte de la nivelul aparenţelor.

 

Însă, ţinând cont de viteza de mişcare şi de tendinţele fluxului energetic, se poate spune că există o diversitate în ceea ce priveşte relaţionarea cu anumite mişcări şi elemente subtile. Unele tendinţe de percepţie şi interpretare construiesc o îngreunare a degajării şi eliberării de ceea ce a fost în trecut sau de ceea ce poate fi în viitor. Tocmai raportarea mecanică a identităţii la trecut şi la viitor, activează blocarea unor canale energetice care nu permit eliberarea de vechile programe, convingeri, circumstanţe, experienţe şi temniţe mentale.

 

De multe ori, aşa-numitele energii stagnante conduc la reproducerea anumitor experienţe anterioare, ceea ce arată evident faptul că nu a avut loc depăşirea unor experienţe anterioare, iar această actualitate activează cercul vicios repetitiv în care sinele egotic rătăceşte, fiind împins de lipsa de acceptare şi de răzvrătirea asupra factorilor care nu au acţionat în conformitate cu ceea ce se dorea a fi primit.

 

Energiile stagnante – cu o viteză de mişcare îngreunatănu se vor elibera dacă nu se renunţă la ancorele aruncate în trecut. Ceea ce a fost – a fost. Orice ai face, nu poţi schimba ceea ce a fost. Contează ceea ce este. Iar transcenderea formei prin intermediul deschiderii către ceea ce este, este o capacitate care poate fi cultivată de oricine.

 

Este un subiect vast, care conţine foarte multe detalii şi factori implicaţi. Începând de la orice tip de relaţii, până la viziune, perspectivă şi tendinţe karmice, acest subiect ne poate oferi o transcendere blândă şi spontană a răzvrătirii şi îngreunării. Acolo unde este stagnare, există şi presiune; acolo unde este presiune, există şi tensiune; iar acolo unde este tensiune, este foarte probabil ca întregul sistem să cedeze la un moment dat. Tocmai de aceea, este necesară eliberarea factorilor stagnanţi care întreţin tensiunea. Din toate punctele de vedere, din orice plan de existenţă al fiinţei.

 

După cum se observă, această discuţie este valabilă doar pentru formă. În ceea ce priveşte Esenţa, nu este nimic de discutat. Nu există pericol, nu există transformare, nu există schimbare. Identitatea absolută rămâne, indiferent de ceea ce se întâmplă în planul în relativ. Şi, da. Forma este relativă. Însă, poate că este necesar să ne întoarcem puţin privirea şi către formă. Nu degeaba ne exprimăm prin forma prin care ne exprimăm, în acest plan existenţial. În mod paradoxal, cel care renunţă la răzvrătirea faţă de formă şi la negarea formei, are calea deschisă către transcenderea formei.

 

Esenţa, care se exprimă printr-o formă. Tu, cel care te exprimi printr-o formă. Existenţa, care se exprimă printr-o formă de existenţă.

 
 

Informaţii organizatorice:

 

  • Perioada de desfăşurare a turneului: 3 – 15 decembrie 2015

1. DEVA:
DATA ŞI ORA: Joi, 3 decembrie 2015, în intervalul 18:00 – 20:00;
LOCAŢIA: Institutul Multimedia, Aleea Viitorului, nr 2A (lângă Crucea Roşie);
CONTRIBUŢIE SUGERATĂ: 30 Lei.

 

2. BACĂU:
DATA ŞI ORA: Marţi, 8 decembrie, în intervalul 18:00 – 20:00;
LOCAŢIA: President Hotel, Bulevardul Ioniţă Sandu Sturdza, nr. 11;
CONTRIBUŢIE SUGERATĂ: 30 Lei.

 

3. CRAIOVA:
DATA ŞI ORA: Miercuri, 9 decembrie 2015, în intervalul 18:00 – 20:00;
LOCAŢIA: Hotel Andre’s, Bulevardul 1 Mai, nr. 23;
CONTRIBUŢIE SUGERATĂ: 30 Lei.

 

4. ARAD:
DATA ŞI ORA: Luni, 14 decembrie 2015, în intervalul 18:00 – 20:00;
LOCAŢIA: Hotel Coandi, Calea Romanilor, nr. 47;
CONTRIBUŢIE SUGERATĂ: 30 Lei.

 

5. ORADEA:
DATA ŞI ORA: Marţi, 15 decembrie 2015, în intervalul 18:00 – 20:00;
LOCAŢIA: Hotel Maxim, str. Victor Babeş, nr. 5;
CONTRIBUŢIE SUGERATĂ: 30 Lei.

 

Cazuri excepţionale: Dacă simţi cu toată fiinţa să participi la acest eveniment, dar nu îţi permiţi contribuţia sugerată, o poţi face fără a contribui financiar. Pentru asta, este necesar să trimiţi un email la evenimente@catalin-manea.com, să îţi specifici numele, titlul evenimentului şi faptul că vrei să participi, dar că nu îţi permiţi contribuţia financiară sugerată.

 
 

  • Înscrieri:

Pentru a te înscrie, este necesar să completezi formularul de mai jos.
Nume complet*
Adresa de email*
Oraşul în care participi*
Numărul de persoane*
   

Nota: * marcheaza campurile obligatorii.

 

Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile.