Pentru înscriere şi participare, este necesară completarea formularului din josul paginii.

Conferinţă CONSTANȚA: Trezirea Fiinţei din Dezamăgire
 

Dezamăgirea nu poate exista fără a fi susţinută. De obicei, eul pune dezamăgirea pe seama mediului exterior. A învinui este foarte uşor, însă ce folos? Este mult mai confortabil să se adopte poziţia de victimă, însă preţul este mult prea mare.

 

Fiinţa este construită independentă, dar odată ce pătrunde în mecanica egoului, atunci începe să îşi construiască relaţii condiţionate, bazate pe aşteptări, ataşamente şi pretenţii. Dar… fiinţa adoarme doar pentru a se trezi.

 

Chiar dacă pare un teritoriu ostil, dezamăgirea ascunde o profunzime nebănuită. Foarte multe călătorii spirituale conştiente au început în urma unor perioade de dezamăgire şi suferinţă. Într-adevăr, dezamăgirea invită la cercetarea interioară – de aceea, este foarte important ca, în clipele de dezamăgire, să se înţeleagă într-un mod clar şi obiectiv întregul mecanism al dezamăgirii.

 

Există o serie de factori care conduc la dezamăgire. Toţi aceşti factori sunt folosiţi de către sinele egotic, care are pretenţia ca această lume să îl satisfacă şi să îi ofere ceea ce el caută. Lumea nu este aici să îi îndeplinească egoului plăcerile sale nesăbuite – lumea este aici să îi arate fiinţei ceea ce ea încă nu a văzut până acum. Şi, da, uneori asta doare.

 

Până la urmă, fiinţa va obosi. Şi nu va mai lupta cu lumea. Îşi va permite câteva clipe de pauză, în care destinaţia se dizolvă. Fără devenire, fără victimizare, fără pretenţii. Şi, astfel, odihna apare. În sfârşit.

 

În cele din urmă, din dezamăgire, fiinţa înţelege că pacea nu poate fi procurată şi că împlinirea interioară străluceşte în mod natural în fiinţa liberă de greutatea propriului eu. Iar atunci apare deschiderea către ceea ce este transcendent persoanei. Întoarcerea la Unicul şi Acelaşi Sine.

 
 

Informaţii organizatorice:

Data: luni, 5 noiembrie 2018
Ora de desfăşurare: 18:00 – 20:00
Locaţia: Hotel Ibis, Constanţa (Str. Mircea cel Bătrân nr 39B – 41)
Îndrumător: Cătălin Manea
Contribuţie sugerată: 35 Lei

Cazuri excepţionale: Dacă simţi cu toată fiinţa să participi la acest eveniment, dar nu îţi permiţi contribuţia sugerată, o poţi face fără a contribui financiar. Pentru asta, este necesar să trimiţi un email la evenimente@catalin-manea.com, să îţi specifici numele, titlul evenimentului şi faptul că vrei să participi, dar că nu îţi permiţi contribuţia financiară sugerată.

 
 

Cum îţi rezervi locul?

Pentru a te înscrie, este necesar să completezi formularul de mai jos, după care să apeşi butonul “Mă înscriu” (o singură apăsare este suficientă – procesarea poate dura 3 – 4 secunde)


Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile.

 

P.S. În cadrul acestei conferinţe, vor fi disponibile şi cărţile
Totul din Întreg“, “Întoarcerea la Linişte” şi “Eliberarea“.