Pentru înscriere şi participare, este necesară completarea formularului din josul paginii.

Conferinţă BUCUREŞTI: Regăsirea Bucuriei Autentice
 

Bucuria. Să nu uităm de ea. Viața ar fi o secetă continuă fără bucurie. Ce poate fi mai frumos decât înflorirea naturală a bucuriei? Bineînțeles, asocierea naturalului cu bucuria nu este o întâmplare. Bucuria poate fi doar naturală. Nu indusă. Bucuria este o expresie a întoarcerii firești la simplitatea existenței.

 

Prins în tentația propriei povești, omul este preocupat cu aranjarea pieselor dintr-un puzzle generat de minte. Atât de multe destinații, prea multe programări rigide, un șir aparent nesfârșit de obiective. Și iată cum atenția dispare, fiind înlocuită de concentrare. Iar odată cu absența atenției, bucuria este astupată.

 

Pare că viața a devenit un proces complicat, în care alergarea constantă după rezultat joacă un rol deosebit de important pentru individ. Însă, bucuria… Cum rămâne cu bucuria de a fi? Sedus de a fi cineva, omul uită de a fi. Iar când nu mai există privire pentru a fi, atunci se pierde și explozia bucuriei naturale.

 

Bucuria nu e programată, ci, mai degrabă, bucuria reprezintă o emanație spontană a independenței. O independență concretă, care nu lasă locul nevoii. Prin nevoie să construiesc apartenența și atașamentul, iar acești factori conduc la pierderea bucuriei autentice. De aceea, bucuria nu este o reacție la primire, ci o îmbrățișarea a independenței față de ceea ce poate fi primit.

 

Așadar, a sosit momentul unei întoarceri conștiente la simplitatea existenței. O clipă fără deveniri și programări. O privire fără dorințe și așteptări. Regăsirea lui “a fi“. Nu cineva sau ceva. PUR și Simplu, A Fi. Iar bucuria răsare.

 
 

Informaţii organizatorice:

Data: joi, 20 septembrie 2018
Ora de desfăşurare: 18:00 – 20:00
Locaţia: Europa Royale Hotel, str. Franceză, nr 60 (Piaţa Unirii, lângă Hanul lui Manuc)
Îndrumător: Cătălin Manea
Contribuţie sugerată: 35 Lei

Cazuri excepţionale: Dacă simţi cu toată fiinţa să participi la acest eveniment, dar nu îţi permiţi contribuţia sugerată, o poţi face fără a contribui financiar. Pentru asta, este necesar să trimiţi un email la evenimente@catalin-manea.com, să îţi specifici numele, titlul evenimentului şi faptul că vrei să participi, dar că nu îţi permiţi contribuţia financiară sugerată.

 
 

Cum îţi rezervi locul?

Pentru a te înscrie, este necesar să completezi formularul de mai jos, după care să apeşi butonul “Mă înscriu” (o singură apăsare este suficientă – procesarea poate dura 3 – 4 secunde)


Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile.

 

P.S. În cadrul acestei conferinţe, vor fi disponibile şi cărţile
Totul din Întreg“, “Întoarcerea la Linişte” şi “Eliberarea“.