Eveniment Bucureşti: Adevărata Natură a Meditaţiei

Pentru înscriere şi participare, este necesară completarea formularului din josul paginii.

Eveniment Bucureşti: Adevărata Natură a Meditaţiei
 

Meditaţia nu este o practică sau o metodă. Odată ce meditaţia este transformată într-un eveniment sau concept, atunci apare separarea între meditaţie şi viaţă, ceea ce duce la infiltrarea unor numeroase aspecte egotice subtile.

 
Bineînţeles, pentru propria supravieţuire, sinele egotic are tendinţa şi capacitatea de a se infiltra în călătoria spirituală şi de a influenţa paşii fiinţei care tinde către eliberare. Însă, odată conştientizat rolul sinelui egotic în călătoria spirituală, se dizolvă lupta împotriva acestuia, din simplul motiv că se observă faptul că din lupta împotriva sinelui egotic, nu poate ieşi decât un singur învigăntor: chiar sinele egotic.

 

Dincolo de orice metodă sau practică, rămâne o prezenţă. Bineînţeles, metodele şi practicile pot fi ajutătoare, însă vine o clipă când, pentru a intra pe uşa Liniştii, este necesară renunţarea la ataşamentul faţă de cel care a păşit până la uşa Liniştii. Cu alte cuvinte, este necesar un meditator până în clipa în care meditaţia a început. Dacă în timpul metitaţiei încă mai există cel care meditează, transcenderea/eliberarea nu poate avea loc.

 

Meditaţia nu este separată de viaţă. Meditaţia este însăşi viaţa. Meditaţia pare separată de viaţă din simplul motiv că reacţia la ceea ce se întâmplă acum, produce o separare fictivă faţă de Acum-ul în care se întâmplă ceea ce se întâmplă. Totul vine şi pleacă. Acum-ul rămâne. Gândurile vin şi pleacă. Tu rămâi. Forma vine şi pleacă. Tu rămâi. Viaţă rămâne. Căci tu şi viaţa, Una sunteţi.

 

Meditaţia nu este un proces ghidat, care să aibe un anumit scop. Orice ghidare este o inserţie mentală care promite o destinaţie generoasă, ce are abilitatea de a muta privirea către ceea ce poate fi. Ei bine, Liniştea nu există mâine sau ieri. Liniştea există Acum, fiind Acum-ul în Sine. Aşadar, în meditaţie, când se vor dizolva toate raportările la anumite pseudo-realităţi, atunci se va slăbi şi identificarea cu o pseudo-entitate care speră să găsească în viitor ceea ce lipseşte din prezent.

 

Meditaţia te readuce Aici, Acum, în mod conştient. Renunţând la ataşamentul faţă de ceea ce crezi că eşti, rămâne Ceea Ce Dintotdeauna Eşti. Renunţând la cel care meditează, rămâne meditaţia. Renunţând la dorinţa de a înţelege meditaţia, rămâne o lipsă totală a nevoii de a înţelege. Căci nu este necesară prezenţa unui sine care să deschidă uşa Liniştii. Uşa Liniştii deja este deschisă. Aceasta este o invitaţie la Simplitatea Absolută. La Linişte. Prin meditaţie.

 
 

Informaţii organizatorice:

Data: joi, 29 iunie 2017
Ora de desfăşurare: 18:00 – 20:00
Locaţia: Europa Royale Hotel, str. Franceză, nr 60 (Piaţa Unirii, lângă Hanul lui Manuc)
Îndrumător: Cătălin Manea
Contribuţie sugerată: 35 Lei

Cazuri excepţionale: Dacă simţi cu toată fiinţa să participi la acest eveniment, dar nu îţi permiţi contribuţia sugerată, o poţi face fără a contribui financiar. Pentru asta, este necesar să trimiţi un email la evenimente@catalin-manea.com, să îţi specifici numele, titlul evenimentului şi faptul că vrei să participi, dar că nu îţi permiţi contribuţia financiară sugerată.

 
 

Cum îţi rezervi locul?

Pentru a te înscrie, este necesar să completezi formularul de mai jos, după care să apeşi butonul “Mă înscriu” (o singură apăsare este suficientă – procesarea poate dura 3 – 4 secunde)


[ninja_forms id=37]

Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile.

 

P.S. În cadrul acestei conferinţe, vor fi disponibile şi cărţile
Totul din Întreg“, “Întoarcerea la Linişte” şi “Eliberarea“.